Singer-songwriter Jurgen Visser maakt eerste EP

17 januari 2014


schrijver

In november 2013 neemt singer-songwriter Jürgen Visser in een EP op met z'n band de Linkse Hobby's. Deze Jürgen is de laatste tijd goed bezig. Hij wint namelijk eind 2013 de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland.

 


EEN LEUKE VIDEO VAN DE OPNAMES

Bij de opnames van één nummer draait de video-camera in de studio steeds door zoals dat wel vaker gebeurt. Door de beelden boven elkaar te zetten en door elkaar heen te husselen ontstaat onderstaande video van de opnames:

Klik hier de foto's van de opnamesessies
Kijk zeker eens op de website van Jürgen


Jürgen Visser timmert de laatste jaren flink aan de weg. Niet dat je hem met een hamer tussen de straatstenen zult aantreffen want deze opmerking is figuurlijk bedoeld. Jürgen Visser is dus geen bouwvakker. Wel is hij één van die singer-songwriters die zichzelf met gitaar begeleidt en daarbij interessant klinkende teksten zingt. Daar zijn er meer van, maar Jürgen onderscheidt zich duidelijk van de rest. Dit kun je zien aan het aantal prijzen die hij de afgelopen jaren heeft gewonnen.


Jurgen en de Linkse Hobby's


Omdat alleen spelen wel wat eenzaam kan zijn heeft Jürgen een groepje muzikanten om zich heen verzameld die zichzelf de Linkse Hobby's noemen. Het groepje had ook de melige malloten kunnen heten. Dat allitereert aardig en het kenmerkt de mannen goed.
Omdat het gezelschap eind 2013 doorstoomt naar de finale van de Grote Prijs van Nederland, moet er eigenlijk wel een EP'tje komen vindt Jürgen. En omdat crowdfunding tegenwoordig in is, wordt daar een deel van de kosten uit gehaald. Overigens winnen ze uiteindelijk net niet de finale, maar wel de publieksprijs en dat is een hele prestatie.


Jurgen grote prijs


De opnames worden gedaan in Abbey Roden in meerdere sessies. Jürgen zingt en speelt alles live en daar achteraan worden de Linkse Hobbies opgenomen. Deze bestaan uit zangeres Annelies Brands met haar honingzoete stem en Gijs de Groot op cello. Berend van der Kolk bespeelt de contrabas en verder alles waar geluid uit te halen valt. Zo voegt hij accordeon, electrische gitaar, piano, drums en melodica toe wat de cd heel afwisselend maakt. Het resultaat mag er zijn en zonder deze EP is je collectie niet compleet.
Klik hier om de foto's van de opnamesessies te bekijken.

*

 

Jurgen_iTunes

De cd is in een doosje te krijgen onder anderen bij Plato in Groningen
Maar zoals het tegenwoordig hoort natuurlijk ook via iTunes.