Backup oude Abbey Roden jukebox

Hieronder een selectie opnames die in Abbey Roden zijn gemaakt.
Helaas mogen er geen covers op de website worden gezet zodat op deze site alleen originele nummers worden geplaatst. Daarom soms een linkje naar een andere website..

jukebox


Ensemble Orchestra

Hideaway
Stuck on a letter
These are the days
Nobody dreams
Collective Ensemble Orchestra is de naam van een Groningse band. In Abbey Roden behoren de gemaakte opnames tot de favorieten. Lees hier waarom dat het geval is.


Countryband Sidewinder
De leden van Sidewinder namen in het najaar van 2010 een verzameling country-nummers op. Als je de opnames hoort dan waan je je direct ergens op het platteland in Amerika, al is dat natuurlijk niet echt zo. Leuke opnames van een leuk stel muzikanten. De nummers zijn te beluisteren op hun website.


Area 52
Mr. President
De Assense band Electric Teazz kwam naar Abbey Roden om 4 eigen nummers op te nemen. De stijl doet denken aan de psychedelische muziek uit eind jaren 60 / begin jaren 70. Dat verwacht je niet al te gauw uit Assen anno 2010.


Cover funkband Doctor's Order
De omstreken van Zwolle worden regelmatig onveilig gemaakt door cover funkband Doctor's Order. In de zomer van 2010 namen ze een aantal representatieve covers op, het meerendeel bestaande uit Medley's. Op hun website zijn de opnames te beluisteren.


Sunday in June: Beatiful day
Sunday in June: Flirt
Mr. Richard: Greatest Man
Joost en Rangco: Heaven Forbid
Carla Orsel: Onbekende titel
Geregeld komen er kleinere, akoestische formaties langs in de studio. Veelal nemen deze eigen nummers op met gitaar, zang en eventueel een shakertje.
Hierboven zijn een vijftal voorbeelden van verschillende uitvoerenden te horen opgenomen in de tweede helft van 2010. Zeker het beluisteren waard!


What is it good for
Een nummer met hitpotentie. Opgenomen eind 2009, bedoeld als promotie om te worden gedraaid in het glazen huis. Zover is het helaas niet gekomen. De samenstelling van de band is veranderd waardoor deze demo niet meer relevant is voor de band.


You look fine
Am I blind
Boredom
Weirdo
De band Clishay schrijft knappe eigen nummers. Op het moment van opnemen waren ze gitaarloos, maar de vele gelaagde keyboardpartijen weten dat goed te verbloemen. Lees hier het verhaal van Clishay.


Synchronicity
(U2, Beatles en Golden Earring)

Deze 3-koppige band uit Leek nam een aantal bekende Top 100 klassiekers op voor hun website. Lees hier het artikel over de band en klik hier voor hun versies van Pride, Get Back, Stil in mij en Radar Love. Een aanrader!


Johnny Cash Tribute Band
Ze komen ergens uit Friesland en noemen zichzelf 'The Steamin' Locomotives'. In de zomer van 2010 namen ze maar liefst 7 Johnny Cash klassiekers op als demo voor hun tributeband. Op hun website zijn die opnames te beluisteren.


Flowergirl
Een gezamelijk geschreven nummer van producer André en z'n oud-klasgenoot Hans van den Linden. Ze namen het na 13 jaar opnieuw op. Helaas is er niet zo veel tijd om dit soort eigen nummers op te nemen.. Kijk hier voor deze plaat en z'n verhaal.


 

CCR Revival (Creedence coverband)
De 6-koppige band CCR-Revival speelde 2 rauwe Creedence klassiekers. Omdat het hier om covers gaat zijn de nummers niet op deze site te vinden, gelukkig is hierboven de link naar de CCR-website met de opnames. Lees hier het verhaal van de opnames.


Uncommon Connection
Direct uit de buurt van Abbey Roden komt een band met mooie close-harmony zang genaamd Uncommon Connection. Luister eens waarom ze de laatste tijd veel geboekt worden, hun 5 opgenomen nummers staan namelijk op de Myspace site van de band.


Dirty Boulevard sessie
Dirty Boulevard stak wat ouwe rockclassics in een nieuw jasje, hierboven een link naar hun site waar de opnames op te horen zijn. Lees hier meer over deze stoere mannen.


 

 

Logo


 

Niet alle opgenomen demo's blijven representatief voor de beoogde kwaliteit van Abbey Roden. Zo wordt regelmatig nieuwe apparatuurs aangeschaft en wordt de mix-techniek steeds beter. Toch blijven een aantal van deze opnames de moeite waard, hieronder een selectie: 
 


 

Fab as Long Ago
Dit zelfgeschreven liedje won de 'demo van de maand' in Interface magazine van maart 2008. De tekst en de stijl van het liedje verraden een beetje de muzikale roots van de maker, oftewel producer André. Klik hier als je je nieuwsgierigheid niet kan bedwingen.


 

Follow the light
Don Juan from Azerbaijzian
Memo
Een jazzy band met jonge muzikanten speelde deze 3 eigen composities toen Abbey Roden nog maar net bestond. Knappe nummers en mooi uitgevoerd ook. Klik hier voor het verhaal van High Heels & the North.


Ragged Company
De bandleden van Ragged Company wonen in een straal van 15 kilometer van Abbey Roden. In de zomer van 2009 namen ze een complete cd op met nummers van rockbands uit het verleden. Klik hier voor het verhaal van de opnames en kijk op hun website om de opnames te beluisteren.


Please docter
In the middle of the night
When I saw you
Tadpole won de eerste prijs in Cover It Up, een wedstrijd voor bands in Huize Maas. Ze kregen een waardecheque om gratis een dagje op te nemen in Abbey Roden. Lees hier meer..


The Chase
There
Common Sense nam een aantal nummers op waaronder deze twee eigen composities. Lees hier meer over de band met het grootste drumstel wat in Abbey Roden is gesignaleerd. 


 

Twiggy Sleaze compilatie
Harde drums, rauwe gitaren en een omgebouwd Philicorda-orgeltje. 4 jongens uit Roden schreven en speelden deze kruising tussen punk en the Doors. Lees hier meer over deze opname.


Hey!
De band Melly Fluous koos voor een ongewone instrumentale bezetting, oa sax, ukelele, akoustisch drumstel. Het resultaat is deze opnames van het nummer Hé hé. Tijdens de sessie voltrok zich overigens nog een ramp, hier te lezen.


 

We doen het... 
2 Collega's maakten een lied om een nieuwe management-strategie kracht bij te zetten, een inspirerend onderwerp dus. Als je echt niets anders meer te doen heb kun je hier meer lezen over dit lied.


 

Samen ben je nooit alleen
Een zelfgeschreven slotlied voor een kindertoneelstuk. Met kinderkoor als toetje. Lees hier waarom zoiets gemaakt moest worden.


Everybody oughta make a change 
Een rauwe blues-opname van Ronny Boy Cleanfield en z'n compaan Scratching Joe. Klik hier voor meer opnames en info.


Psalmenhymne met antifoon
Voor je familie doe je wel eens wat. Ook is Abbey Roden niet alleen bedoeld voor bandjes en pop-artiesten. Vandaar deze kooropname in een kerk in Dokkum. De componist en dirigent zijn bekenden van de producer, lees maar..


 

  

singles