Fries en Beatles komen bij elkaar op nieuwe cd

 

 Blaaskapel11 december 2007


Eind 2007 werd een nieuwe, Friestalige cd met Beatles-covers in beperkte oplage uitgedeeld. Dit had allemaal te maken met een afscheidsfeest voor ene Timmie, niet ontoevallig de vader van de producer. Timmie had als belangrijke taak om aan anderen door te geven wat hij zelf ooit had geleerd. Dit was gegoten in de vorm van lesgeven aan moeilijk lerende kinderen en later het ambulant begeleiden daarvan. Zo'n 40 jaar zat hij in het vak.
Maar zoals duisternis uiteindelijk over de dag valt, zo trok er ook een onvermijdelijke schaduw over de goede werken van Timmie. Dit lot had trouwens ook een naam, namelijk de VUT. BlaaskapelEigenlijk is zo'n woord te kort voor iets dat zo´n verandering teweeg kan brengen.
Omdat het zo veel inhield mocht deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbij gaan, dat vonden althans de familieleden. Daarom trachtten zij de carriére van Timmie te vatten in een twintig minuten durende muziekcollage. Ze probeerden hierbij zo dicht mogelijk te blijven bij de belevingswereld van hun muse, Timmie dus. Er werd bedacht dat het verhaal moest worden verteld in de Friese moedertaal op de voor Timmie zo bekende klanken van Beatle muziek. Of het een geslaagde combinatie is geworden kunt u hieronder zelf beoordelen want de volledige versie van de cd is binnen handbereik. Klik hieronder om ´De Johan Willem Friso Blaaskapel´ te beluisteren.
De cd is trouwens vernoemd naar de eerste carrièrestappen van Timmie toen hij in diensttijd de fanfare mocht versterken.

 * Klik hier om te luisteren naar de Beatles in het Frysk *Klik hier voor alle songteksten in het Fries.

nb. Mocht iemand zin hebben de teksten te vertalen in het Nederlands dan kan hij daar maar liefst 5 euro mee verdienen. Mail de vertaalde teksten samen met uw bankgegevens naar Andre@abbeyroden.nl en heb vertrouwen in een goede financiele afloop.

 

Collegas

Collega's zingen Yellow Submarine                

 

*