Zelfgemaakt liedje wint prijs en eeuwige roem

 

 1 maart 2008


 

Interface

In de gemiddelde boekhandel zijn heel wat tijdschriften te vinden. Naast de Tina, de Libelle en de Quest bestaat er ook een blad genaamd Interface
De redactie noemt zichzelf het blad
voor Tinamuzikanten en producers en
eigenlijk is dit tegenwoordig het enige nederlandstalige blad wat dit over zichzelf kan zeggen. Niet verwonderlijk dus dat ook in Abbey Roden een hele stapel van deze tijdschriften voorhanden is, vanaf nummer 1 om precies te zijn.

Elke maand kunnen beginnende en gevestigde muzikanten demo's naar de redactie sturen en de beste wordt dan tot 'Demo van de maand' uitgeroepen. Er schrijverkomt dan een stukje in het blad en de muziek wordt op de internetsite geplaats, voorheen op een zogenaamde cover-cd.

Hardstikke interessant allemaal natuurlijk, maar wat heeft het met Abbey Roden te maken? Een vraag met een diepere zin welke een accuraat antwoord verdient. Het antwoord is omdat de 'Demo van de maand' in maart 2008 werd gemaakt door de producer van deze studio. DemoVanDeMaandNiet helemaal eerlijk omdat de studio
toen nog op een zolderkamer was gehuisvest. In het bijbehorende artikel is zelfs te lezen dat het nog een wens was van de maker ooit meer ruimte te hebben. Zo zie je maar weer dat je altijd moet blijven dromen en wie weet waar dat toe heeft geleid mocht je je ogen weer geopend hebben.

Wel sneu trouwens dat is vergeten is de prijs
te 'incasseren'. Jammer, dan maar voor de eeuwige roem!Klik hier om het liedje Fab as Long Ago te beluisteren.

Het artikel in Interface Magazine kun je hier digitaal bekijken.

Hier nog de uitgebreide antwoordenlijst op de vragen die het blad stelt aan de gelukkige winnaars.

 

StudioBremstraat

Foto uit de foto-sessie voor het Interface-artikel.
De foto's werden overigens gemaakt door Karin Mulder.

 

*