Somebody Told Me drijft meters in het rood

29 juni 2008


meterNu alle apparatuur is neergezet en aangesloten wordt het tijd om te testen of alles eigenlijk wel werkt. Voor dit doel wordt een paar jonge groupies naar Groupiesbinnengehaald die al weken in een slaapzak voor de garagedeur liggen opgerold. Ze willen absoluut de eersten zijn die een nummer in de nieuwe studio opnemen. Na een korte jammsessie wordt het volume opgevoerd voor "Somebody Told Me".

 

Klik hier om het eindresultaat te beluisteren.

RudoRangcoTjerk


"Somebody Told Me" is een bescheiden mega-hit uit 2004 oorspronkelijk uitgevoerd door the Killers. RangcoDe naam van de band klinkt redelijk suicidaal en doet een beetje kil aan, maar je mag een band natuurlijk niet beoordelen op één verkeerde keuze.
De leadzanger van the Killers zei zelf over het liedje "It's our most Vegas-influenced song on the album Sin city, The Strip. It's where I grew up and of course it affects the songs I write. This song has a lot of sexual energy." Dat laatste kan een reden zijn waarom de 3 jonge coveraars kozen voor de vertolking van dit opzwepende lied, maar voor de hand liggender is de relatieve eenvoud en ranzige rauwheid. Hoe dan ook, de opname is gemaakt en dat is helaas niet terug te draaien. RudoTjerkNa een paar keer oefenen stond ie er zo op.
De zang en alle instrumenten werden tegelijkertijd opgenomen. De producer voegde wat vage synthesizerklanken toe en dat was het dan. Nog naschokkend van de elektrische vibes taaide de jeugd af, waarschijnlijk hadden ze alweer ondeugende plannetjes bedacht.

 


 BONUS TRACK - UNPLUGGED IN APPELSCHA

Als dank voor het maken van een eerste demo beloofde de producer onderstaand filmpje op de site te plaatsen. Het gaat om een acoustische uitvoering van studentenhit 'Het is een nacht', opgenomen tijdens een lang jeugdweek-end in Appelscha. De speelse boybanders maken in het clipje gretig gebruik van de geboden middelen in de speeltuin.

  

 

*