Creep-lied op ruwe wijze afgemaakt

 

23 september 2008


Op een nazomerse avond arriveerde Tjerk Hoving in de studio om zijn Creepy stem te lenen voor een coverversie van het nummer Creep. Deze eerste grote hit van Radiohead leek heel geschikt om de nieuwe studio mee in te gaan.
Het resultaat van dit experiment valt hier te beluisteren. 

 

CreepyTjerk

 

Deze opname is niet gemaakt met een live-band. In dit geval is gebruik gemaakt van de mogelijkheden om over te dubben, dat betekent dat alle instrumenten na elkaar ingespeeld worden. Om precies te zijn is alles ingespeeld door 1 persoon, namelijk de producer van de studio. Je hoort een acoustische gitaar en piano, powerchords uit een electrische gitaar, drums en bas uit een synthesizer en nog wat vocale overdubs.
De producer vond dat het goed klonk. Wat echter nog miste was de rauwe klank van een onbedorven voljeugdige en zo komen we automatisch bij Tjerk terecht. Deze potentiele adolescent voldeed ruimschoots aan het gestelde criterium. 
Mocht je trouwens ineens de behoefte hebben om bewegende beelden te zien van zo´n rauw persoon als Tjerk, klik dan hier en het zal je hopelijk niet berouwen.


Een conclusie is hier op z'n plaats. Het proces was heel leerzaam en bovenal bedoeld om een demo voor deze site te maken. Er is dus min of meer sprake geweest van een verborgen agenda. Daarvoor mijn TjerkBabyoprechte excuses en
verder wil ik via deze weg de groeten doen
aan iedereen die ik ken behalve aan Tjerk.

 

  Tjerk was al lang geleden aan het oefenen