Meadow Media maakt film met bollen!

23 oktober 2008


meadowmediaEen film met bollen, zo zou je de nieuwste creatie van Meadow Media kunnen noemen.
U leest het goed, bollen. Want de opdracht-gever vroeg naar een intro met een leuke bolletjesanimatie. Dit was een niet voor
de hand liggende vraag van de opdrachtgever. 

Dit was namelijk niet een bekende beschuitenfabrikant maar wel verassend Dienst Regelingen, agentschap van het Ministerie van Landbouw. Nu zijn animaties niet de core-business van Meadow Media, maar na lang zwoegen is er wonderwel iets uitgekomen. Klein detail misschien is, dat men in de uiteindelijke versie van de film toch koos voor een ander, zakelijker intro.
De rest van de film was iets gemakkelijker. Het ging om het uitbeelden van een poststromen-proces, van het binnenkomen van postzakken tot het scannen en tekstherkennen van de inhoud. Het grootste deel van het camerawerk gebeurde bij BancTec, een internationaal scan- en verwerkingsbedrijf. Heel interessant en leerzaam natuurlijk en nu kunnen er weer wat microfoons aangeschaft worden voor de studio. De tekst en de spreekstem werden trouwens gedaan door Pam van de Voort, werkzaam bij de communicatie afdeling van Dienst Regelingen.

Filmen

Filmstrip

                      2 korte fragmenten uit de film

Om copyright- en geheimhoudings-redenen mag niet de hele op deze website worden vertoond. Gelukkig is voor een paar gedeeltes toestemming gegeven waaronder het niet gebruikte bolletjes-intro waardoor we hier nu met een collector's item te maken hebben.
Banctec 
Ook van de werkzaamheden van scanbedrijf Banctec mocht een fragment getoond worden.

 

Filmstrip 

fragment 1: een outtake... Het afgekeurde intro met de bolletjes. 

Filmstrip 

fragment 2: een stukje over het scanproces bij Banctec. Met dank aan José Hilgenkamp van Flexyz om het fragment op de site te mogen tonen.

 

 Bedankt voor het kijken en graag tot de volgende keer.