Van der Weide betrapt op zaken in koorwereld

24 oktober 2008


meadowmusicNa wat speuren op het internet vonden wij 3 links die een aanbeveling waard zijn. Het gaat hierbij om composities van ene Tim van der Weide, een bekende naam in de koorwereld.

ProMusic Publishing
Muziekuitgeverij de Haske (klik in het eerste scherm op 'enter')
Annie Bank Edition

 

Timmie

Tim schept plezier in z'n werken

 


 

MeadowMusicTim mag dan een bekende zijn in de koorwereld, maar waar doet die naam ons aan denken? Daar wil ik graag even op ingaan. Tim van der Weide kan zich namelijk de vader noemen van de producer van Abbey Roden. Andersom geredeneerd mag producer André zich de zoon noemen van een gewaardeerd componist van koorwerken. Verschillende takken van sport uit verschillende werelden, maar liggen deze eigenlijk wel zo ver uit elkaar? Ook daar is een verduidelijking op z'n plaats. Vroeger leek de afstand van Damwoude tot Boerengat onoverbrugbaar tot de automobiel werd uitgevonden. Vanaf dat moment was iets onverenigbaars veranderd in 'te doen'. Dit geeft de nodige stof om de komende tijd eens over na te denken.

 


 

Uit z'n goed geïndexeerde archief grabbelde Tim geroutineerd een cd van 'de Haske' met korte fragmenten ter promotie van z'n toenmalige materiaal. Een echte koorliefhebber zal smullen van onderstaande muzieklinkjes:

Luister naar demo 1
Luister naar demo 2
Luister naar demo 3
Luister naar demo 4

 


 

AdventIsWachten

 

Mocht de naam Timmie u al bekend voorkomen dan zou dat kunnen kloppen. Eerder werd op deze site een verslag geschreven over een speciaal voor hem gemaakte cd.
Ook op deze foto's is hij een aantal keren te zien.

 

*