Creedence Clearwater Revival coverband

ccrlogo         10 november 2008


Op een regenachtige dag in november kwamen 6 auto's voorrijden met daarin de leden van CCR-Revival. Dit is een band die al zo'n 10 jaar lang werk van Creedence Clearwater Revival speelt. De oprit en het tegenoverliggende grasveld waren goed gevuld en dat gold ook voor de opnameruimte. Naast de band was collega-producer Joris Wittenberg aanwezig voor extra hand- en spandiensten.


KLIK HIER OM DE OPNAMES TE BELUISTEREN


CCR_bandfoto

de onlangs gemaakte, officiele bandfoto    

 

Na wat handenschudden en een gratis bakje koffie werd in een spoedoverleg besloten welke 2 nummers moesten worden opgenomen. De keus viel op 'Have you ever seen the rain' en 'Hey Tonight'. Voor de liefhebber, beide nummers zijn afkomstig van het album 'Pendulum' uit 1970 en verschenen samen op een single. Daarvan was de hoogste hitnotering in de Top 40 een respectabele nr 6. Een goede keus, al was 'November Rain' misschien nog passender geweest gezien de weersomstandigheden, maar dan had hier de Axel Rose-Revival band moeten staan.hoes


versterker


Het werd tijd om alle meegenomen spullen uit te stallen. Daarbij hoorde ook een enorme gitaarversterker die in geval van nood gebruikt kon worden als podium. Na wat stemmen werd de basis van de 2 nummers ingespeeld. Het inspelen ging soepel, zonder twijfel of foutjes. Hier was duidelijk een geoefend team van CCR-coveraars aan het werk. Als laatste werden een paar zang- en gitaaroverdubs opgenomen terwijl ondertussen een kratje Bavaria werd geleegd door werkeloze bandleden. Toen de band was vertrokken werd begonnen met het uitwringen van de microfoon-membramen, hiermee kon weer een flesje Bavaria worden gevuld.

 


Klik hier voor een fotosessie van dit luidruchtige gebeuren.ccrlogo

Bekijk de CCR-Revival site voor meer over deze band.


  
Wim Enting - drums
Leo Koopmans - gitaar
Willem Snijder - gitaar
Tonnis de Vries - leadzang
Lawrence Onrust - toetsen
Gerald Emming - basgitaar


*