Common Sense: stoere, moderne rocksongs

29 december 2008


I love Common SenseLuister hieronder naar 2 van de 5 ruige demo's die vlak voor de jaarwisseling werden opgenomen in Abbey Roden. 3 covers en 2 eigen nummers, een aardige opbrengst voor 1 dagje hard opnemen..


There -  het eerste eigen nummer wat werd opgenomen
The Chase - het tweede nummer van eigen hand

Klik hier voor de fotosessie


Common Sense

Common Sense zijn 2 engelse woorden die in die volgorde als bandnaam werden gekozen door de 4 bandleden die vandaag in een busje arriveerden bij Abbey Roden. Naast wat ruiger coverwerk spelen ze voornamelijk eigen nummers. Op 29 december 2008 kwamen ze op bezoek in Abbey Roden om wat materiaal op te nemen. De drummer wilde graag z'n akoustische drumstel meenemen en het leek de producer een mooie gelegenheid om te kijken of Abbey Roden drumstel-proof is. De isolatie bleek in ieder geval voldoende al trilde de garage tijdens de ruigste passages. In dit geval had de hihat te veel snijkracht, aldus Sietse.

Common Sense drummer


Het opnemen van een akoustisch drumstel brengt wat uitdagingen met zich mee. Zo heb je al minstens 6 microfoons nodig om de verschillende onderdelen op te nemen en daarnaast maakt zo'n ding veel lawaai dat ook door andere microfoons opgepikt wordt. Vandaar dat werd gekozen om de gitaarversterkers weer in het busje te laden en direct via een Pod en Guitar Rig op te nemen. De zang werd later overgedubt.
In totaal zijn vijf nummers opgenomen en afgemixt in één dag. Dat is bijna evenveel als de helft van de liedjes die The Beatles in hun eerste opnamesessie opnamen, maar dat terzijde.

 En dat was het dan voor 2008
 

2009

 

Common Sense is een waardige afsluiter van het eerste Abbey Roden jaar. Er is heel wat werk verzet en het aantal boekingen is nu al boven verwachting. We zullen zien wat het nieuwe jaar gaat brengen in Abbey Roden. Ik hoop tot ziens in 2009...


Sietse Ros - drums
Harmen Ridderbos - zang/toetsen/gitaar
Marijn Oldenburg - bas/gitaar
Martin Zant - gitaar/bas

*