Bands strijden om opname in Abbey Roden

14 januari 2009


LogoWoensdag 14 januari 2009 streden 5 bands om een felbegeerde eerste plek in een wedstrijd genaamd Cover It Up. Dit evenement vond plaats in het niet onbekende Huize Maas aan de Vismarkt in Groningen. Slechts voor de beste coverband zou een langgekoesterde droom uitkomen, namelijk een gratis opnamesessie in Abbey Roden.

Klik hier voor wat foto's van de avond in Huize Maas. Met dank aan Dolf Bakker voor een aantal mooie foto's. De minder mooie foto's zijn genomen door mij, maar dat mag de pret niet drukken.

Silhouette

'Hoe kan zoiets nou gebeuren?', zou een spontane gedachte kunnen zijn. Tja, iedereen weet dat een wedstrijd zonder prijs is als een olifant zonder zweetklieren. Dat voelden de organisatoren van Cover It Up heel goed aan. Vandaar dat werd gezocht naar een passende prijs voor dit grootse evenement en wat zou er nou mooier zijn dan een opname in een heuse studio? Na Wisseloord in Hilversum was Abbey Roden een gewilde tweede keus.
Aangezien het evenement was bedoeld om onbekend talent op te sporen en daarbij de opbrengsten voor een goed doel bestemd waren stemde de producer graag in. Eigenlijk durfde hij niet zo goed nee te zeggen, maar als smoes klinkt de vorige zin heel nobel.

 

Ticket


Natuurlijk was de producer aanwezig tijdens de wedstrijd. Hierboven zie je de officiele ondertekende Abbey Roden ticket voor de winnaar. Uiteindelijk ging de felbegeerde ticket naar de band 'Tadpole'. Het gerucht gaat dat er inmiddels valse tickets in omloop zijn, maar gelukkig herkent de producer onder duizenden vervalsingen zijn eigen handtekening.

 

Tadpole


Het publiek stemde massaal op deze band die een stevige funk/rock-mix speelde met Hendrix-achtige gitaarpartijen, goeie zang en een strakke ritme-sectie. Zij zullen, als het goed is, binnenkort in Abbey Roden komen om wat nummers op te nemen en daarna waarschijnlijk beroemd worden... Wordt vervolgd dus.

 

Cover It Up


Hierboven de poster waarmee half Groningen was behangen. 

Kijk voor meer informatie op de Cover It Up website.
  

Cover It Up header