Twiggy Sleaze en Moeflons: 2 bands op 1 dag

28 februari 2009


schrijver

Deze zaterdag stonden er maar liefst 2 bands voor de deur van Abbey Roden. Het aantal boekingen loopt fors op en is zeker hoog te noemen gezien het korte bestaan van de studio. Alleen al afgelopen week melden zich 4 bands om in de komende maanden een afspraak de plannen. Wie had dit kunnen vermoeden toen 9 maanden geleden de eerste stenen uit het muurtje van de oude garage werden geslagen (Lees hier nog eens hoe dat toen ging).
Het loopt goed dus, maar het stemt ook tot nadenken hoe nu verder. In ieder geval is besloten om de prijs maar ietsjes omhoog te doen, dan blijft het aantal aanmeldingen misschien wat meer binnen de proporties. Dit geldt natuurlijk niet voor bandjes die zich hiervoor al hadden gemeld.

Maar genoeg hierover, het wordt tijd voor wat meer info over de opnames:


BAND 1: DE MOEFLONS


Moeflons

Klik hier om alle foto's te zien

De eerste band draagt de uitnodigende naam ‘de Moeflons'. Het gaat hier om een bekend viertal in het top 40- en feestcircuit. De mannen kwamen overigens langs dankzij de goede aanbevelingen van collega-producer Guido van de Camp. De Moeflons bestaan al meer dan 25 jaar in verschillende bezettingen en speelden in een aantal uur een groot deel van hun repertoire. Het resultaat is meer dan anderhalf uur aan covers, variërend van Nick & Simon tot the Robbie Williams, the Beatles en Lenny Krevitz. Zo raakt de harde schijf in de studio wel gauw vol natuurlijk. De komende week is het afmixen geblazen, maar hieronder is alvast een vlugge mix geplaatst van een bekende rockstamper. Mocht je op deze site zijn uitgekeken, kijk dan eens op hun site: www.moeflons.nl.

Luister naar een snelgemixte cover van: Summer of 69
En hier de link naar de afgemixte resultaten

*

Erwin van Rijnberk - drums/zang
Dennis Thijs - gitaar/zang
Hans Boels - toetsen/zang
Henk Hoogenberg - basgitaar/zang

*


 
BAND 2: TWIGGY SLEAZE


White Trash Circus

 

Klik hier om alle foto's te zien


Terwijl de Moeflons nog wat overdubs inzingen stalt de volgende band al een drumstel uit voor de garage. Het gaat hierbij om een band uit het dorp wat vernoemd is naar de studio, Roden. 4 lieve jongens met een ondeugende uitstraling, qua leeftijd hadden het de kinderen van de Moeflons kunnen zijn. Ze brachten een akoustisch drumstel en een opgepimpt Philicorda-orgeltje mee. Het drumstel was zo groot dat de basedrum door de achterdeur naar binnen moest. Leuk detail is, dat de vader van de producer precies zo'n oud orgeltje in zijn hok heeft staan. De band boekt de studio om 2 eigengeschreven nummers op te nemen. Op dat moment was de naam nog White Trash Circus, maar 2 dagen later is de band hernoemd als Twiggy Sleaze. De stijl doet wat denken aan oudere bands als the Doors en Deep Purple, de zang gaat meer richting de ruigere Punkbands uit de late jaren 70. Vanwege een besparing in de webspace hier een ingekorte compilatie van de 2 opgenomen nummers: 


Luister naar de compilatie van: Twiggy Sleaze

 *

Harmen de Jong - gitaar
Thomas Veenstra - basgitaar / zang
Martijn Zeller - drums
Wessel Strijkstra - orgel

*

2 bands

de 2 bands lossen elkaar af..

 

*