Vrolijk 60`s liedje van ene Hans en de producer

26 februari 2009


 

 

Flower power13 jaar gelden is het alweer dat onze producer André en z’n klasgenoot Hans van der Linden het liedje ‘Flowergirl’ opnamen. Ze zaten samen in het tweede jaar van de compositie/producer-opleiding op het conservatorium in Groningen en schreven beiden al een tijdje liedjes. Maar deze keer hadden ze voorgenomen samen iets op te nemen. Dat werd (zoals verwacht) een Beatles-achtig liedje met de titel ‘Flowergirl’. Afgelopen week namen ze het liedje opnieuw op in Abbey Roden.

 
Klik hier om de nieuwe versie van Flowergirl te beluisteren 

 

flowergirl

 


Nu Abbey Roden een beetje loopt is er ook zo nu en dan tijd om eigen nummers op te nemen. Vandaar dat André het idee kreeg om na 10 jaar weer eens met Hans af te spreken. En zo werd besloten om dit nummer na 13 jaar weer opnieuw op te nemen, heel gezellig en eigenlijk is er een beetje sprake van een reünie.

 

 


treinHet nummer werd in 1993 bedacht in de trein van Groningen naar Damwoude, waar André destijds woonde. Hans speelde in een lege coupé op z’n acoustische gitaar en samen verzonnen ze melodie-lijnen. Het coupletje is vooral van Hans en het refrein van André, de tekst werd later op de dag bedacht. Omdat het allemaal snel moest bleef het simpel en vandaar werd de werktitel ‘Flowergirl’ waarschijnlijk aangehouden. Ze namen ’s avonds onder het genot van wat biertjes een akoustische versie op en in de dagen daarna werd bij Hans thuis een arrangementje gemaakt. Hierbij werd gebruik gemaakt van de Roland JV30 van Hans en een André’s Korg 05/RW, op een Atari 1040st draaide Cubase 2.0. De zang werd daarna op een 4-sporen minidisk recorder opgenomen en het nummer was al weer klaar. Maar eigenlijk waren ze nooit helemaal tevreden met het arrangement en Hans paste in de loop der jaren de tekst wat aan.

 

Hans en Andre


Hans speelde de akoustische- en elektrische gitaarpartijen en speelde op het elektrische drumstel en percussie. André speelde op de akoustische piano, voegde de baslijn toe en dubte ook wat percussie-instrumenten. Samen namen ze de leadzang en achtergrondkoortjes voor hun rekening.
Nog een beetje nieuwsgierig geworden? Luister dan voor de gein eens naar hoe het 13 jaar geleden klonk toen de techniek thuis natuurlijk heel wat simpeler was:


klik hier voor de versie van Flowergirl uit 1996

 

 

 

 


tekst