Band overleeft crash en wordt opgenomen

vrijdag de dertiende (13-03-2009)


logoAfgelopen vrijdag stapten 5 leden van de band Melly Fluous nietsvermoedend de studio in.
Het was een lange reis geweest want het gezelschap kwam helemaal vanuit Zutphen aangereden. Voor degenen die niet precies weten waar dat is, het ligt tussen Eefde en Voorstonden.
Na een onvoorziene computerhapering werd onderstaand eigen nummer van de band improvisorisch opgenomen:


 Luister naar de opname van Melly Fluous

klik hier voor de foto's


Mellyfluous
Melly Fluous bandfoto


Het zou een leuke opnamesessie worden, zo had de producer ingeschat. De band had een zelfgemaakte proefopname opgestuurd en daarop was een muziekstijl te horen die hier nog niet eerder was opgenomen, een snufje soul met een flinke vleug funk er bij. Ook het instrumentarium was interessant. Naast gitaar en bas nam de band een drumstel, ukelele en saxofoon mee.  Een mooie gelegenheid voor de producer om z'n 2 nieuwe Oktava MK012 microfoons mee uit te testen.


vrijdag13


Maar helaas werd over het hoofd gezien dat het die dag vrijdag de dertiende was. Nou is bijgeloof een van de kenmerken welke niet typerend is voor de producer, maar het was wel toevallig dat net op deze dag de muzieksoftware het liet afweten. Na wat zenuwachtig prutsen aan de instellingen kwam de gitarist in actie. Deze was toevallig ICT'er en kwam er na heel wat zoeken achter dat diezelfde morgen een nieuwe beveiligings-update van Microsoft was geïnstalleerd. Het resultaat was dat alle contact met het mengpaneel werd geblokkeerd, de computer zag dit apparaat vanaf nu als een lek in het netwerk.

 

computer_reparateurs
bandleden blijken ICT-experts..


Nadat elke mogelijke oplossing was uitgeprobeerd werd wijselijk besloten om de meest cruciale software op de aanwezige laptop te installeren en dat bleek wonderwel te werken. We hadden het gewonnen van de dertiende vrijdag, zo zou blijken. En zo werd na 2 uur begonnen met de opnames. Bewonderigenswaardig was het geduld van de bandleden, dat mag zeker gezegd worden.

 

 MOOI VERHAAL, MAAR WERD ER NU NOG WAT OPGENOMEN?compilatie


Laten we niet vergeten nog iets over het uiteindelijke opnemen te vermelden, de leden hadden namelijk niet voor niets 200 kilometer gereden.
De band had er voor gekozen om alle instrumenten na elkaar op te nemen en dus niet tegelijk. Toevallig kwam dat ook goed uit, dan had de wat minder bedeelde laptop het ook niet al te moeilijk. Er werd begonnen met de drums, daarna de ukelele, de zang, basgitaar, electrische gitaar en de zeer luide saxofoon. Als laatste nog wat overdubjes er op en het werd tijd om af te sluiten. Ondertussen werd de hoofd-computer in de studio opnieuw geïnstalleerd. De dag erna zou namelijk alweer een andere band op de stoep staan, maar daarover later meer...

Deze ongeluksdag heeft heeft uiteindelijk wel wat postiefs opgeleverd, het liet zien dat Abbey Roden ook op locatie inzetbaar is. De laptop blijkt prima te kunnen opnemen en het mengpaneel past op de bijrijdersstoel.


route


Vergeet vooral niet om de website van Melly Fluous te bekijken! 


Yentl Pool - zang
Paul Dohmen - gitaar
Joop de Boer - saxofoon
Vincent Lodewijk -  basgitaar
Jos Vossen - drums

*