Dirty Boulevard: ouwe rockers in nieuw jasje

4 april 2009


ShirtOK, de Rolling Stones bestaan al langer maar de jongens van Dirty Boulevard draaien toch ook al 30 jaar mee. Deze band uit Assen is dus een ouwe bekende in het Noordelijke rock 'n roll-circuit. Ze treden regelmatig op en wilden graag een paar van hun eigen vertolkingen op de schijf zetten. Het resultaat is een drietal bekende nummers met een eigen draai. Hieronder de proefmixen.cd


Klik hier om de opnames te beluisteren


Klik hier  voor de gebruikelijke foto's van de opnamesessie
En bekijk ook eens de website van Dirty Boulevard


DirtyBoulevard
een wat kleiner concert van Dirty Boulevard


Het was niet koud op de dag dat de 6 leden in Abbey Roden langskwamen. Nog sterker, het was de eerste echt warme dag in de lente van 2009. De mannen van Dirty Boulevard baalden Versterkerstiekem een beetje dat ze net deze dag de studio in gingen. Gelukkig kon tussentijds nog heel wat buiten worden vertoefd met, zoals het echte rock'n rollers betaamd, veel sigaretten, bier en patat uit de lokale snackbar.
Uit een hoeveelheid van geparkeerde auto's kwamen een paar joekels van gitaarversterkers en heel wat effectapparatuur, gitaren een een Nord Electro synthesizer. Het was even passen en meten en de zanger werd uiteindelijk in het hok met de mengpanelen neergezet. KeyboardDe nummers werden zo veel mogelijk in één keer ingespeeld en later volgden nog wat zang-overdubs en een enkele extra gitaar. Bij 'Come as you are' werden als extra effect alle partijen 2 keer ingespeeld om een breed geluid neer te zetten.

Al met al een mooi resultaat zo op de eerste warme lentedag van het jaar. Hopelijk volgen er nog heel wat van zulke bands. O ja, er is ook nog een primeur: in Heroes zit de eerste fade-out die in Abbey Roden is opgenomen. De meeste bands houden blijkbaar van een 'netjes' einde..

 

DirtyBoulevard22
Zo zag het er uit vanuit de ogen van de drummer


Barry van Urk - zang
Aldo Koops - drums
Richard Lambers - bas 
Johan Zwart - gitaar 
Roel Faber - gitaar
Jeppe Oostenga - toetsen

 *