Police coverband gaat vreemd (Synchronicity)

24 april 2009


SynchronicitySynchronicity is een Police-coverband die z'n sporen ruimschoots verdiend heeft met, dat leek hen voor de hand liggend, Police covers. Maar de 3 familieleden kunnen meer en dat bewijzen ze ruimschoots met deze 3 opgenomen demo's...


cdLuister hieronder naar de opnames:

 Klik voor Pride, Get Back en Radar Love

klik hier voor de gebruikelijke foto's.


Synchronicity_logo

Synchronicity bestaat uit 3 neven die kriskras door het land wonen en optreden: een drummer met conservatorium-achtergrond (Amsterdam), een goedgeoefende gitarist (Leek) en een basspelende zanger (ergens in Friesland). Deze zanger heeft naast hele brede stembanden verrassend net z'n 25 jaar jubileum als organist gevierd, een bijzondere combinatie. Je zou niet verwachten dat er zoveel lawaai uit zo'n drietal kan komen, maar de demo's bewijzen het. Ze hadden blijkbaar wel haast want de nummers zijn allemaal sneller dan het origineel en na 2 uur stond het meeste er op. Alles werd live ingespeeld, ze kunnen het dus echt.. later voor de finesses nog wat extra gitaaroverdubs en achtergrondkoortjes.

 

synchronicity

 


Stilstaan bij de achteruitgang van Abbey Roden


De producer heeft wat nieuwe softwaretruucs voor handen en die komen de mixen ten goede. ZAddictiveDrumso zijn er nieuwe drumsets voor het electrisch drumstel waardoor heel wat meer mogelijkheden ontstaan, het gaat hier om het softwarepakket Addictive Drums. Ook een favoriet is de taperecorder/buizensimulatie PSP Vintage Warmer. In het digitale tijdperk willen opnames wel eens wat kil of gewoon te 'digitaal' klinken, een probleem wat de analoge taperecorders vroeger niet hadden.  Je zou kunnen stellen dat er mooiere opnames ontstaan door de 'beperkingen' van een analoge tape. Gelukkig zijn er tegenwoordig technische truucs om dit geluid te simuleren en het geheel klinkt daardoor voller en warmer. En zo hopen we hier steeds weer wat te vernieuwen want stilstaan betekent uiteindelijk achteruitgang en de studio heeft naast de voordeur al een achteruitgang, vandaar. 

VintageWarmer

*

Al met al verrassend wat voor kwaliteit er in de buurt blijkt rond te lopen. Hopelijk bevindt er zich nog meer goeds in de surroundings van Abbey Roden... op naar de volgende.


 Bandfoto
De linker zonnebril is perongeluk in de studio blijven liggen. Dit relekwie wordt binnenkort geveild op Ebay, samen met een t-shirt van CCR-Revival en een gesigneerde onderbroek van Joost.

 


Bert Boven - leadzang/bas
Jaap Koopmans - drum/zang
Marnix Wellinghoff - gitaar

*