Clishay: 4 zwoele nummers voor op vakantie

Clishay logo13 juni 2009Door het mooie weer en de drukte in de studio schiet het bijhouden van de website er gemakkelijk bij in. Stilstand is achteruitgang en daarom is het streven om tenminste eens in de maand met een nieuw muzikaal item te komen. Deze keer is dat de band Clishay uit Zwolle. De vier leden schrijven knappe eigen nummers met mooie teksten. Luister hieronder naar de 4 opgenomen nummers van Clishay, de leden zijn ook benieuwd naar reacties dus mailen maar als je er wat van vindt..

zoncd
Am I blind
You look fine
Boredom
Weirdo

Klik hier voor de gebruikelijke foto's
Ga naar de website van Clishay

 


 

muziek border

 


Al wordt nog gezocht naar een gitarist, toch wil de band al graag wat nummers vastleggen. Vergezeld door een aangenaamd zonnetje komen 3 volgeladen auto's het studioterrein (lees: oprit) . De bandleden lopen in eerste instantie een beetje krom, waarschijnlijk door het zware gewicht van drumstelonderdelen. Deze worden al snel weer in de auto geladen als het elektrisch drumstel wordt gesignaleerd, “O ja, dat had je nog gemaild...” 


Clishay in Abbey RodenClishayDe muzikale mannen hebben ingeschat dat de vier nummers er zo op kunnen staan, er is namelijk goed geoefend. De praktijk blijkt altijd weerbarstiger, helemaal wanneer de producer wat gratis 'verbeterende' tips weggeeft (lees: een slimme manier om extra uren te kunnen maken).
Zoals gezegd is het een warme dag en eigenlijk balen we stiekem een beetje dat juist vandaag is gekozen voor de opnames. Daarom wordt met enige regelmaat naar buiten gevlucht om met volle teugen van het weer of een sigaret te genieten.
Ondertussen gebeurt er gelukkig nog het een en ander aan de opnames. De basis van bas, drums en keyboard staat er vlot op en daarna volgen de overdubs. In dit geval gaat het om hitpotente zang- en saxofoonoverdubs van Fedor. Daarna is het tijd om wat extra keyboard-partijen op te nemen om toch wat leegte van de ontbrekende gitaar op te vullen. Keyboardspeler Roy blijkt ook nog een verrassend 2de stemgeluid te hebben à la Old and Wise. Drummer Bart voegt als slot nog wat percussie toe nadat hij zonnebruin uit de tuin is gekomen. Na een vette hap patat vertrekken de bandleden weer richting Zwolle.


Clishay
Clishay-leden zijn echte podiumbeesten


Het mixen in de week daarna brengt nog wat uitdagingen met zich mee want het geluid is niet zo gemakkelijk vol te krijgen. Hier speelt toch een beetje het ontbreken van een akoustische basis mee zoals een gitaar. Daar waar bij de meeste bands keyboards een begeleidende of opvullende Abbey Roden mixerfunctie hebben heeft deze nu de hoofdrol. Maar na wat tweaken en tunen en een s tiekeme gitaaroverdub is er zeker iets moois uitgekomen. In ieder geval zal het niet liggen aan de nummers zelf, deze beloven heel wat voor deze nog prille band.

  *

Fedor Baarslag - Zang en saxofoon
Roy Ramaker - Toetsen en tweede stem
Bart Eijlander - drums
Sjoerd de Boer - basgitaar (en teksten)

*


27 augustus 2010 (update):

Ongeveer een jaar na de opnames is op Youtube een clip te vinden die de leden van Clishay hebben gemaakt bij één van de opnames. Dat zijn leuke dingen en daarom hieronder een versie het filmpje:

 

 


 

muziek border


En dat was dan de laatste band voor de zomervakantie. Nu wordt het tijd om bij te komen van een druk maar bevredigend jaar, even de kop weer fris waaien bij de zee!! Binnenkort een terug- en een vooruitblik van dit eerste opstartende Abbey Roden-jaar. Er is weer wat ruimte vrij in het nieuwe jaar nu de opnames van Michael Jackson niet doorgaan.


Groetjes uit Scheveningen

 

 *