Producer en Blues Brother doen het samen

De boer

zomer 2009     Money mouth


Ronny Boy Cleanfield nam als één van
de eersten z'n muziek op in Abbey Roden.
Over deze rauwe bluessessie kun je hier het nodige lezen en beluisteren. Ronny heet in het dagelijkse leven Ronald Schoonveld en werkt in deze hoedanigheid bij Dienst Regelingen, onderdeel van het ministerie van Landbouw. Het geval wil dat onze producer hier ook z'n tweede baan heeft, er moet toch wat geld in het laatje komen. En zo valt te begrijpen Ronny Boy Cleanfieldwaarom juist dit duo werd gevraagd om samen een soort clublied te schrijven om de verse management-strategie met de naam 'DRIVE' te ondersteunen. De 2 muzikanten stemden in en inspireerden elkaar tot het schrijven van 'We doen het...'.

 Luister hier naar 'We doen het!' Ronny Boy CleanfieldOok al licht het hart van beide dicht bij de muziek, aan het thuisfront moeten een aantal hongerige vrouw- en kindermonden gevuld worden. Vandaar dat de twee hun werkdagen slijten achter een bureau. De enige muzikale klanken komen uit kleine radiootjes in de vensterbank. Hoewel beide ambtenaren streven naar een papierloos bureau is dat niet duidelijk te merken, maar het streven is er in elk geval.
Het werk bij Dienst Regelingen heeft veel te maken met de subsidieverstrekking Produceraan boeren. Er wordt steeds geprobeerd om dit proces efficiënter en klantvriendelijker te laten verlopen.  Ook het management is druk doende om dit ambtenaren-agentschap steeds beter te laten functioneren. Zo is er sinds kort een strategie-wijziging die de name DRIVE heeft meegekregen. Door middel van zogenaamde End To End sturing probeert de organisatie om (nog) klantgerichter te worden. Geen middel wordt gespaard om deze strategie door te voeren en de betekenis ervan in te laat dalen in de organisatie. Zo ontstaat ook het idee voor een laagdrempelig clublied. De twee collega's stemmen in met de opdracht maar dan moet de strekking niet al te serieus hoeven zijn. Je mag jezelf best eens op de hak klompennemen om geloofwaardig te blijven. En zo geschiedt het. Na wat heen en weer gemail van ideeën word gekozen voor de titel 'We doen het..'. Een suggestieve titel die onsmakelijk over kan komen totdat je de bijbehorende tekst hoort.


"Je mag jezelf best eens op de hak nemen om geloofwaardig te blijven."


Ronny Boy Gitaar
De compositie van deze foto had beter gekund


De hitpotente song wordt in een avondje opgenomen in de befaamde Abbey Roden studio. Ronald zingt en speelt gitaarpartijen op verschillende gitaren. Uit de kofferbak komen steeds meer verschillende acoustische en electrische exemplaren, hopelijk zijn deze allemaal op rechtmatige wijze verkregen. André neemt alle uitspattingen op en voegt later bas, drums en toetsen toe. Voor de achtergrondkoortjes splitst André zich in vieren, een techniek die in studio's wel vaker wordt gebruikt om met 1 persoon een koortje te vormen. Het resultaat is een carnavalskraker in een stijl die je niet vaak hoort. Dat klinkt best positief maar anderszijds kun je je afvragen waarom deze stijl nooit bij het grote publiek is doorgebroken.
  

 Opname

Het enthousiasme spat er vanaf..


Ronny Boy Cleanfield

Ronny Boy wordt binnenkort een man van 40 jaar!
 

  versterker

Wie staat er met z'n voeten op m'n versterker?


akkoorden

Collector's item, binnenkort geveild op Ebay..

 

 

Abbey Roden records