Green Cheese, Imperfection en Blackish


schrijverDe vakantie is al weer een tijdje afgelopen en ondertussen hebben al weer wat bands en andere waaghalzen de gok gewaagd naar Abbey Roden. Omdat het voornamelijk om coverbands gaat mogen hiervan helaas geen demo's op de site worden gezet. Om deze bands toch hun 15 minutes of fame te geven staat hieronder een kort verhaaltje met een link naar de foto's en eventuele eigen websites. Er staan overigens de komende maanden een aantal bands op het programma met eigen materiaal. Binnenkort dus ongetwijfeld nieuwe demo's op de site.

 


Greencheese

 

De gelegenheidsband Green Cheese bestaat uit een redelijk apart gezelschap. Je zou zonder enig normbesef kunnen spreken van kneusjes. Gelukkig heeft Abbey Roden ook voor dit soort mensen z'n deuren geopend. 
Zo'n uitspraak kun je eigenlijk alleen doen wanneer je ook jezelf erbij betrekt, en laat ondergetekende nu toevallig deel uitmaken van dit falende manschap.
Aan het eind van de grote vakantie worden 2 covers opgenomen, Humpin' on Your Stereo en Rocky. Er moet wel iets fout zijn gegaan omdat het uiteindelijke resultaat niet tegen blijkt te vallen..


Klik hier voor de Green Cheese demo's op MySpace

Klik hier voor de knotsgekke foto´s van Green Cheese

 

Greencheese


De geschiedenis van Green Cheese in vogelvlucht


Een onwaarschijnlijk knappe jongeman genaamd André van der Weide heeft sinds kort een studiootje aan huis. Samen met wat vage vrienden ontstaat op een verjaardagsfeest het idee om daar tenminste iets nuttigs mee te doen. Die avond wordt daar rijkelijk op geproost. De jongens kennen elkaar nog vanuit hun oude dorp Damwoude. In de lokale jeugdsoos waren ze destijds welbekend en er werd daar toen ook al rijkelijk op geproost. Na het vertrek van de 4 heren kampte de jeugdsoos binnen korte tijd met financiële problemen, maar dat is een ander verhaal.

Omdat er toch wel iets van eergevoel knaagt aan de verse bandleden besluiten ze maar eens wat oefenen voor de komende opnames. Theo Bax leert basgitaar spelen, Niels van der Meulen probeert te zingen en Herman de Jong oefent nog eens wat extra op z'n gitaar. André runt ondertussen de studio en leert zichzelf wat grondbeginselen aan met een elementaire methode genaamd 'drummen voor dummies'.


Green Cheese logo
Theo is de man van de tekeningen!


De uiteindelijke opnamedag wordt zo´n 10 keer uitgesteld maar in de grote vakantie breekt de grote dag toch aan. André is op dat moment door z'n smoesen heen en kan het onheil niet meer afwenden. Tegen alle verwachtingen in worden die dag 2 demo's opgenomen.
Alhoewel het project voor de leut is zouden de leden het natuurlijk aardig vinden als ze er miljonair van zouden worden. Dit laatste gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Toch moet gezegd worden dat tijdens de gezellige opnames een paar leuke deunen werden vastgelegd. De eerste is in ieder geval al op MySpace te horen. Voor het tweede nummer was de band nog op zoek naar een drummer die de mislukte drumpartij kon overdubben. De oplossing werd gevonden in de persoon Alan Luring van de band Tadpole. Tijdens de pause van hun eigen opnames speelde hij de partij van Rokje foutloos in met 1 hand op z'n rug en de drumstokjes in z'n neusgaten.

 


ImperfectionDe 5 leden van Imperfection werden relatief gezien nog niet zo lang geleden geboren. De producer zag namelijk meer dan 2 keer zo lang geleden het levenslicht. De leeftijd van de producer is 34 en de jongens zijn in totaal niet jonger dan 75 jaar. Met deze informatie zou je de juiste leeftijd van de bandleden moeten kunnen bepalen.


Klik hier voor de foto's van de opnames

 

Imperfection


Omdat Abbey Roden een studio is en geen school gaan we het nu over de opnames hebben. De 4 jongemannen met de zojuist berekende leeftijd spelen in totaal 3 nummers. Er wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van wat er al in de studio aanwezig is. Zo wordt het electrisch drumstel, een Pod XT en Guitar Rig gebruikt. De stijl is redelijk ruig, modern, alternatief en ze maken er wat moois van. Voor wie de bandnaam Advanced Sevenvold iets zegt, dit is één van de formaties waarvan een cover wordt opgenomen.
Er is ook weer eens een primeur; de bassist heeft namelijk van de Duitse nationaliteit en het zal dan niet verbazen dat hij woonachtig is in ons buurland. Ze beginnen dus al van over de grens te komen (zie ook de band hieronder.)

 


Blackish


Blackish is een naam, die een Chinees zou uitspreken als hij naar Brekkies zou vragen in de dierenwinkel. Het is ook de naam van de band die op een zomerse voor Abbey Roden stil houdt. Dat is maar goed ook, want anders zouden ze dwars door de muur gereden zijn. Het gezelschap bestaat uit 4 enthousiaste leden waarvan het merendeel uit Friesland komt. Verder blijken het best aardige mensen te zijn. (bij deze uitspraak is het goed om te weten dat de producer zelf ook van Friese bloede is). 


Klik hier niet naast om de foto's te bekijken

 Hier de link naar de site: http://www.blackishband.nl/

Blackish


Voor de opnamesessie smokkelen de Friestaligen zo veel mogelijk instrumenten mee over de grens. De studio staat deze zaterdag dan ook vol met drumstelonderdelen en versterkers. Er worden een aantal covers opgenomen waaronder Sweet Child 'o Mine van Guns 'n Roses. Axel Rose word in dit geval vertolkt door de vrouwelijke zanger van Blackish. Het zegt iets over Axel dat er overeenkomsten tussen de 2 versies bestaan. Verder valt het op dat de band een tegenovergestelde carriere wil bewandelen dan gewoonlijk. Ze beginnen namelijk met het opnemen van demo's en hopen hiermee hun eerste boeking in de wacht te slepen.Blackish OptredenBovenstaande foto toont aan dat de Friese vrienden geslaagd zijn in hun voornemen, ze zijn tenminste één keer geboekt!


 
schrijverEn daarmee zijn we door deze eerste '15 minutes of fame' voor deze 3 bands. Zolang Abbey Roden bestaat zal gepoogd worden demo's en een verhaaltje van bands of andere interessante opnames op de site te zetten. Als dat om copyright-redenen niet kan zal tenminste een dergelijk item worden gemaakt. Leuk voor de promotie van Abbey Roden en leuk voor de bands.. iedereen tevreden.. blijde gezichten.. goed voor de wereldvrede, enz..

 

 
15 minuten van beroemd zijn

 
*