ShooShooBaby + vier bands op herhaling

24 maart 2010


Door drukte en andere prioriteiten loopt de website soms een beetje achter. SchrijverHet werd weer eens tijd voor wat nieuws op de site. Daarom hier een kort overzicht van 5 bands die hier afgelopen tijd opnames hebben gemaakt. Opvallend is overigens dat 4 van deze bands al eerder waren geweest. Natuurlijk zijn er wat leuke nummers te horen afkomstig uit de sessies.Shoo Shoo Baby

De bandleden van ShooShooBaby boekten de studio net voor de kerst. Het oorspronkelijke idee was om 2 nummers van eigen hand op te nemen en deze gedraaid te krijgen in het Glazen Huis welke dit jaar in Groningen.was neergezet. Helaas was de tijd hiervoor wat krap en wellicht nog niet rijp. Inmiddels is de band zodanig van bezetting veranderd dat de opgenomen nummers niet meer relevant zijn. Gelukkig kreeg Abbey Roden nog wel toestemming om één van de opnames op de site te zetten. En dat is maar goed ook, want de nummers van ShooShooBaby zitten goed in elkaar en hebben, net als de producer, veel potentie.

Emile van Doorn - drums
Jelle de Valk - gitaar / backing vocals
Laurens van Eekhout - basgitaar
Nanze Huizinga - zang 

luister naar: What is it good for
 Klik hier voor een set puike foto's van de opnames


Synchronicity

In mei van het voorgaande jaar nam de Leekse coverband Synchronicity een aantal demo's op in Abbey Roden. Eén van de opgenomen nummers was Get Back van een redelijk bekende groep uit Liverpool. Bassist en zanger Bert Boven graafde in z'n geheugen en bedacht toen dat hij in z'n studententijd ooit een Groningse tekst op dit nummer had geschreven. Daarom werden de oude opnames uit de kast gehaald en werd een nieuwe tekst ingezongen bij de bestaande muziek. En nu is het afwachten of Nok oaf! de Groningse radiozenders haalt!

Bert Boven - leadzang / bas
Jaap Koopmans - drums / zang
Marnix Wellinghoff - gitaar

Luister naar: Nok oaf!


Twiggy Sleaze

Ook de leden van deze Rodense band kwamen terug naar Abbey Roden. Bij de vorige opnames heette de band nog White Trash Circus maar dat werd daarna snel veranderd in Twiggy Sleaze. Ondertussen timmert de band aardig aan de lokale weg en hebben ze op een aantal festivals gespeeld. De 2 nieuwe opgenomen nummers zijn bedoeld voor het toelatingsexamen voor de bassist van de band. Natuurlijk ontbreken ook deze keer de herkenbare orgelpartijen niet, met als nieuwigheid een Hammond-toetsenbord als uitbreiding op de al scheurende Philicorda.

Harmen de Jong - gitaar
Thomas Veenstra - basgitaar / zang
Martijn Zeller - drums
Wessel Strijkstra - orgel

Luister naar: Got me good
Klik hier voor stoere foto's van de opnames


 

Moeflons

Ook de Moeflons waren weer van de partij. Deze band geniet al geruime tijd landelijke bekendheid in het feestcircuit en maakt met regelmaat singles (in een andere, toch wel grotere, studio overigens). Maar ook voor hun core-business als coverband wilde men graag een recente demo. En zo werden onder andere nummers van Inxs, Normaal en Black Eyed Peas in een eigen versie vastgelegd.

Erwin van Rijnberk - drums / zang
Dennis Thijs - gitaar / zang
Hans Boels - toetsen / zang
Henk Hoogenberg - basgitaar / zang

Klik hier voor vrolijke foto's van de opnames


 

Greencheese

Het is tegenwoordig mode dat bekende bands na jaren uit elkaar geweest te zijn een reünie houden. Greencheese zal de enige band zijn die een reünie houdt na 1 dag bij elkaar geweest te zijn. De voorspellingen zijn dan ook dat er financieel niets te halen valt. Die enige andere keer overigens was vorig jaar in een veelbesproken studio, althans op deze website. Het zal dan ook niet verbazen dat eigenlijk geen enkel lid van de band normaal te noemen is, laat staan dat ze goed kunnen spelen. Ook een belangrijk detail is, dat ook de producer een lid is. Deze keer nam Greencheese de nummers Nanananana! en  Dr. Doctor op. En weer kun je je afvragen waarom het toch best weer aardig klinkt!

Niels van der Meulen - zang / demotivator
Theo Bax - basgitaar / leadgitaar
Herman de Jong - ritmegitaar / achtergrondzang
André van der Weide - drum(computer)s / keyboards / achtergrondzang

Klik hier voor de Green Cheese demo's op MySpace
Klik hier voor doldwaze foto's van de opnames