Airco maakt Abbey Roden voor altijd cool!

19 juni 2010


aircoHoera! Eindelijk is ie er dan, een airco in de studio. Niet eentje, maar zelfs twee. Vanaf nu zal Abbey Roden voor altijd cool zijn! Zolang de airco's het tenminste blijven doen en de afstandsbediening niet kwijt is.


Om iets meer te begrijpen van deze blijdschap even een kort schetsje van de historie van deze voorheen hotte studio. In het voorjaar van 2008 werd een nietsvermoedende garage dermate verbouwd en geïsoleerd dat er sprake begon te zijn van een heuse studio. Het mooie hiervan was dat het geluid er moeilijk in- en uitkomen. Hetzelfde was helaas het geval bij warmte. Zolang er niemand binnen was en alle apparatuur stond uit, dan was het op een zomerse dag lekker koel binnen. Maar drukte je vervolgens de apparatuur aan in combinatie met een aantal praktiserende muzikanten dan wilden de peentjes wel eens wat gaan zweten.


airco abbey roden

Zonder hulp van de producer was 't de installateur nooit gelukt


Na 2 jaar is er dan eindelijk een oplossing! Want afgelopen zaterdag, tussen de WK-wedstrijd Nederland-Japan door, werden 2 airco's geïnstalleerd in zowel de opnameruimte als de afmixruimte. In die ruimtes hangen nu twee verfrissende split-units en op het dak zuigen hun twee grote broers de warmte van binnen weg en blazen deze over het dak de boze wijde wereld in. Ontzettend interessant natuurlijk en misschien zelfs leerzaam. Toch gaan we nu moet verder in op dit onderwerp. Voor meer informatie over de werking van airco's verwijs ik jullie naar één van de vele zoeksites op internet.
 

 

Klik hier voor een stel coole foto's

 

 

Abbey Roden penguins
Nog diezelfde avond werd de studio geboekt door 2 penguins..