Volledig overzicht opnames maart tot juni 2010

 20 juli 2010


SchrijverHet is inmiddels grote vakantie en dat is een geschikt moment om eens terug te kijken en de opgelopen achterstand van de website bij te werken. Na wat spitten in het archief bleek dat er in de afgelopen maanden maar liefst 17 opnames zijn geweest. Misschien leuk om eens te laten zien wat er zoal binnenkomt en daarom hieronder een volledig overzicht van maart tot juni 2010.


1. TOELATINGSEXAMEN POPACADEMIE

Abbey Roden 01

Tegenwoordig moet je voor je toelatingsexamen zang op de popacademie in Leeuwarden ook een studio opname laten horen. Om deze reden trommelde Jolien Dijkstra wat muzikale vrienden bij elkaar om een eigen versie van het nummer Zombie op te nemen. Wie weet gaat deze gelegenheidsband nog verder want de opname viel in de smaak en werd al op lokale radiostations gedraaid


2. NEGEN VERSIERDE VROUWEN

Abbey Roden 02

De bruiloft van Mirjam stond voor de deur en daarom werd haar een vrijgezellenfeest aangeboden. Het hoogtepunt hiervan was het inzingen van een vrijgezellenlied. "Ik wou dat ik Mirjam was", zongen de melige meiden die voor de gelegenheid allemaal versierd waren. Een aantal buurmannen bedachten een smoes om te weten te komen wat deze 9 vrolijk opgedoste vriendinnen in de studio kwamen doen.. ze hebben het geweten!


3. UNCOMMON CONNECTION

Uncommon Connection

Vorig jaar nam de band Showdown hier een complete cd op. Twee leden van deze band vormen tegenwoordig een derde van de akoestische close-harmony band Uncommon Connection. Op een vrijdagavond in mei werden in 5 nummers nagenoeg live opgenomen. Het resultaat en vooral de meerstemmige zang klinken veelbelovend voor deze nieuwe formatie die al regelmatig geboekt wordt.

Luister op Myspace naar deze opnames
Klik hier voor foto's van de avond
Lees hier wat er voor spannends gebeurde na de opnames

*

Harry Diepstra - zang en mondharmonica
Ingrid ten Hoor - zang
Alexandra Wiersema - zang
Hessel Reitsma - (contra)bas
Harry Eppink - percussie
Ype Reitsma -gitaar


4. KINDEREN VOOR (RUSSISCHE) KINDEREN

Kinderkoor Celebrate Zuidhorn

Op een hele warme zaterdag kwam een kinderkoor inclusief dirigent, gitarist en bestuurslid een cd volzingen. De net geïnstalleerde airco moest nog wat bijgesteld worden gezien een aantal kinderen met onderkoelingsverschijnselen.
De opnames dienen een goed doel. Met regelmaat worden namelijk kinderen uit Chernobyl tijdelijk in Nederland opgevangen. Er werden bekende bijbelse kinderliedjes opgenomen in zowel het Nederlands als het Russisch zodat de kinderen samen kunnen zingen. Voor de cd-hoes werd nog een hele foto-sessie gehouden met als hoogtepunt de volgepropte eend van de overbuurman.

 


5. GEOEFENDE JAZZ-MUZIKANTEN

Pepijn de Wit

Pepijn de Witte is pas 18 en zingt z'n eigen jazzcomposities met een opvallend volwassen stem. Hij nam 4 professionele muzikanten mee naar de studio om de basis op te nemen voor z'n tweede EP. De leden van het combo bleken nog samen met de producer in dezelfde lichting van het conservatorium te hebben gezeten. Ook waren nog wat interessante instrumenten meegenomen zoals een forse contrabas en de nieuwe Korg SV-1, zeer gewild op het podium.
Collega producer en klasgenoot Guido v/d Camp gaat ermee verder en verzorgt  de verdere mix. Als de EP af is zullen een aantal  van de opnames op deze site te horen zijn.

Klik hier voor foto's van de opnames
Bekijk hier de website van Pepijn
Bekijk hier de website van Michael
Bekijk hier de website van Guido
Lees hier iets over Allard

*

Pepijn de Wit - zang
Guido van de Camp - keyboards
Elmer Bergstra - drums
Allard Gosens - gitaar
Michael Nieuwenweg - basgitaar / contrabas 


6. KAMPEERBOERDERIJ DE ZWERFSTEEN

Kampeerboerderij de Zwerfsteen

Zo'n kilometer van Abbey Roden ligt kampeerboerderij de Zwerfsteen. Je kunt daar met grotere groepen logeren en dit combineren met leuke activiteiten. Sinds kort bestaat ook de optie om een kampvuurlied op te nemen in Abbey Roden. Het idee is dat rond een kampvuur in de late uren gezamelijk een tekst wordt geschreven op een bekend lied. De dag daarna reist de groep af naar de studio om daar het lied op een DVD op te nemen. Deze lente kwam de eerste groep van 23 personen en hopelijk volgen er nog meer van dit soort groepen.
Kijk voor de gein eens op de website van de Zwerfsteen en zie tussen welke attracties Abbey Roden wordt genoemd.


7. TRIPLE S

Triple S

Een week na Uncommon Connection kwam alweer een akoestische close-harmony band. Dit keer ging het om drie mannen en een persoon van het tegenovergestelde geslacht. De mannen bespeelden keyboard, gitaar en bas en zongen daarbij achtergrondvocalen ter begeleiding van hun zangeres. Back to basic is hun motto en het betekent zoveel als 'laten we alle poespas weglaten en een liedje zo puur mogelijk neerzetten'. Dit resulteerde in een aantal mooie, eerlijke opnames en vooral een zaterdag vol grappen en grollen van de heren.

Klik hier voor foto's van de avond
Kijk op de website van Triple S

*

Barbera Korthuis - Zang
Henk Westrup - Bas en achtergrondzang
Philip Smith - Gitaar en zang
Stef Niemeijer - Keyboards en achtergrondzang


8. MEGA-KOOR OP ZONDAGAVOND

gereformeerde kerk damwoude

Met regelmaat wordt in de gereformeerde kerk in Damwoude een zondagavondzang gehouden. Men probeert er elke keer weer iets bijzonders van te maken. Voor de gelegenheid werden deze keer 4 koren samengevoegd tot één mega-koor.
Dirigente Johanna van der Weide is niet bepaald een vreemde voor de producer en zo kwam de vraag om 100 cd's te produceren van het live-gebeuren. En dat betekende voor de producer weer een kofferbak vol apparatuur en een reisje naar het dorp waarin hij ooit opgroeide.  Voor de gelegenheid werden microfoonstanders van 5 meter hoog aangeschaft, daar kun je trouwens ook goed mee flierljeppen

Klik hier voor foto's van de opnames


9. VLEUGEL EN ELVIS IN MUZIEKSCHOOL VEENDAM

Muziekschool Veendam

Op locatie opnemen komt steeds vaker voor. Dit keer werd uitgerukt naar de muziekschool in Veendam. Hier stond een mooie vleugel opgesteld die wachtte om opgenomen te worden. Aubrey Schuringa speelde een aantal jazz-improvisaties en nam als extra met look-alike  Elvis genaamd Klaas een sprekende imitatie op.
Dit zijn klussen waar nog eens wat nieuwe opname-theorieën in praktijk kunnen worden gebracht en voor de altijd nieuwsgierige producer zijn ze dan ook zeer welkom.


10. SINGER/SONGWRITERCarla Orsel

Soms is het verbazend wat er nu wwer de studio binnenstapt. Dit keer een singer-songwriter van gevoelige liedjes in de vorm van Carla Orsel. Deze 26-jarige dame schrijft al jaren zelf nummers en begeleidt deze op haar akoestische gitaar.
Tot nu toe waren haar optredens voornamelijk op haar kamer in Groningen voor de goudvissen. Met deze opnames hoopt ze daar wat verandering in te brengen. En wat betreft de producer moet dat geen probleem zijn, luister maar eens naar één van de opnames of je je hierin kan vinden.


11. MOOIE WOORDEN VAN EEN WETHOUDER

Abbey Roden

Bijzonder bezoek deze keer. Wooncorporatie Wold en Waard is bezig met een promotiefilm en daarom kwam onder anderen een wethouder van de gemeente Zuidhorn een tekst inspreken.
Voor de gelegenheid werd de studio ingericht zoals ongeveer bij het NOS-journaal. De tafel op de foto is in werkelijkheid de voorklep van de piano daarachter en leunt op 2 keyboardstanders. Maar een echte wethouder redt zich daar natuurlijk wel mee.


12-17. INZINGEN GELUIDSBANDEN

Geluidsbanden

Niet zelden wordt Abbey Roden geboekt voor het inzingen van geluidsbanden. Mocht je hierbij denken aan iets wat je bij de Kwik-Fit koopt, dan is dat niet juist. Het gaat hier namelijk om het inzingen van instrumentale versies van bestaande nummers. Een soort karaoke dus maar dan professioneler. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zangers op een bruiloft en daar zijn er meer van dan je denkt.
Alleen al de afgelopen maanden kwamen 6 personen langs om hun zangkunsten vast te leggen: Danielle Wijnhold, 3-Dubbelop, Meta Meulenbelt, Arie de Jong, Jessica Wolgen en Matthijs Laverman.


EN NU... TIJD VOOR VAKANTIE

Zo.. dat was het dan voor dit seizoen. Met een tevreden gevoel sluiten we de boel af om op weg te gaan naar Rockanje en de Ardennen. Benieuwd hoe de akoestiek daar is in de grotten..

Grotten


*