Overzicht opnames augustus en september 2010

 3 januari 2011


SchrijverAugustus en september waren achteraf gezien de drukste maanden van Abbey Roden tot nu toe. In deze 2 maanden werd de studio maar liefst 11 keer geboekt. Niet slecht als je bedenkt dat de studio toen net 2 jaar bestond. Inmiddels is het kerstvakantie en wordt het tijd om op de website wat terug te blikken. Hieronder gaan we in vogelvlucht langs deze opnames..


JOHNNY CASH TRIBUTE BAND                 Steamin' Locomotives

Op een warme zomerdag in augustus komen the Steamin’ Locomotives langs om een demo voor hun website opnemen. Dit vijfdelige gezelschap, getrokken uit de Friese klei, specialiseert zich in het vertolken van nummers van Johnny Cash. Voor de leken onder ons: Johnny Cash is een redelijk legendarische Amerikaanse country singer-songwriter die door het innemen van veel drank en drugs probeerde z’n diepe baritonstem nog wat extra bij te schuren. Genoeg reden voor onze Friese vrienden om een tribute-band voor Johnny op te richten. En de gelijkenis is nog heel aardig ook; de band zette een aantal knappe vertolkingen op de band.

Klik hier om de opnames te beluisteren
Bekijk hier de foto's van de opnamesessie
Klik hier voor een Youtube filmpje

*
Yte Boscha (Zang)
Marco Kuilder (Lead guitar en zang)
Anne de Vries (Basgitaar)
Elvira van Poelgeest (Rhythm guitar)
Daniel Suelmann (Drums)

*


ZUSTERS DIE NIET IN HET ZIEKENHUIS WERKEN

The Sisters

Henriette en Angelique zijn al hun hele leven zussen van elkaar.  Al van jongs af zingen ze samen liedjes. Niet altijd natuurlijk, want je moet ook wel eens een hapje eten. Vanaf hun adolescentiefase zo'n 10 jaar terug gaan ze beiden hun eigen weg. Toch was er altijd het idee om eens iets van hun zangverleden vast te leggen. Een blik op Marktplaats deed ze belanden bij Abbey Roden. De producer moet toegeven dat hij niet vies is van een boeking en dus was hij ook blij. Nadat bij één van de zusters de eerste microfoonvrees was verwijderd kon worden begonnen met het inzingen van ´I know him so well´, een lied wat overigens geschreven is door de 2 mannen achter ABBA. Het resultaat is op te vragen bij de 2 meiden die zich sinds die beruchte avond ´the Sisters´ noemen, en terecht!


                                        FUNK, SOUL EN POP UIT ZWOLLEDoctor's Order

Blijkbaar is het voor een band heel normaal om vanuit Zwolle af te reizen naar een bescheiden studio in Roden. Maar aangezien deze funky formatie niet direct normaal is te noemen, blijkt de uitspraak hierboven toch niet helemaal te kloppen. In ieder geval komen de zes leden van Doctor´s Order op een regenachtige dag een aantal opzwepende covers opnemen. Maar wel op een geheel eigen wijze; Een nummer met de titel 'Killing me so excited' blijkt bijvoorbeeld een verbastering te zijn van 'Killing me Softly' en 'I´m so excited'. Het resultaat is strak geworden en te beluisteren op de website van de band. De toetsenist en zanger kennen we overigens nog van een andere band die hier al eerder is geweest, Clishay. Helaas is (hopelijk niet door maar) na de opnames de toetsenist opgestapt. De band zoekt nu naar een nieuw exemplaar. Dus mocht je altijd al in een funk- soul en pop-band toetsen hebben willen spelen, en kun je dat nog ook, meld je dan bij de 5 overgebleven bandleden van Doctor´s Order.

Klik hier om de opnames te beluisteren
Bekijk hier de foto's van de opnamesessie

*
Domnique Rombouts (Zang)
Fedor Baarslag (Zang / saxofoon)
Melvin van Dijk (Drums)
Mick-John Bunink (Gitaar)
Siegfried de Vink (Basgitaar)
Roy Ramaker - Toetsen

*


KOREN UIT DOKKUM GEVEN DE BOODSCHAP DOOR

Pro Rege Dokkum

De term ‘ons kent ons’ lijkt in de koorwereld wel op te gaan. Zo kwamen er deze nazomer 2 boekingen van koren uit Dokkum. Niet direct naast de deur van Abbey Roden en daarom kun je aannemen dat het in de Bonifatiusstad bij deze koren van mond tot mond is gegaan. Zo werd een repetitie van het Chr. mannenkoor Pro Rege ingeruimd om wat mooie opnames te maken. Dit 80 koppige koor stond die avond z’n mannetje in hun oefenruimte in het plaatselijke ziekenhuis De Sionsberg.

De Lofstem Dokkum


Uitgebreider was het project van de Chr. Geref. Zangvereniging ‘De Lofstem’ te Dokkum. Dit koor vierde in 2010 z’n 40-jarige jubileum. Om die reden werden 2 repetities ingeruimd om een soort best-of cd te maken. Ook werden aan deze cd opnames toegevoegd die al in mei 2009 door Abbey Roden waren opgenomen, lees hier het nieuwtje over deze oudere opname.


SANTERIA

Santeria

Op een zeer zonnige dag in de grote vakantie kwamen de enthousiaste leden van Santeria vanaf station Groningen naar Roden. Deze band is best bijzonder te noemen, gezien de beperkingen van de bandleden. De drummer gebruikt namelijk maar 1 hand, de bassist heeft ADHAD en PDDNOS, de gitarist heeft ook PDDNOS en de zanger vergeet z’n teksten wegens hersenletsel. Dat laat niet weg dat ze het geweldig vinden om samen te spelen en het klinkt ook nog eens niet verkeerd.

Kijk op de myspace-site om de opnames te beluisteren.

 


PRODUCER MOET OPPASSEN!

Kids First

Crèche-medewerkers komen hier niet geregeld over de vloer, op buurvrouw Janny van nummer 5 na trouwens. Gelukkig jubileerde de Groningse crèche-organisatie Kids First afgelopen zomer en werd het gemiddeld aantal creche-medewerkers in Abbey Roden flink opgeschroefd. Vanwege dit 10-jarige lustrum hielden een paar auto´s vol gecertificeerde crèche-leidsters halt voor de studio. Onze zeer mannelijke producer weet zich wel raad met een studio vol vrouwen en dus werd het weer een gezellig avondje. Het resultaat is overigens te beluisteren op de website van Kids First.


OPEN HOF COMBO

Open Hof Combo

Vlak voor de grote vakantie werd een dag gereserveerd om opnames te maken van het Open Hof Combo te Roden. Dit combo begeleidt eens in de twee weken een deel van de vrijgemaakte kerkdienst in Roden. Het repertoire bestaat grotendeels uit bekende opwekkingsliederen aangevuld met ‘hits’ uit het gospelrepertoire. Het spelen van bands in kerkdiensten is een trend die steeds meer populariteit geniet. Het gros van de kerken heeft tegenwoordig zo’n band, zo ook de GKV in Roden. Voor de producer waren het trouwens redelijk bekende gezichten, niet vreemd als we weten dat hij zelf de pianist is in dit combo. De barbecue die avond was een welkome afsluiter van deze smoorhete dag waarop de mussen aan het dak bleven hangen (omdat de pootjes waren vastgesmolten).

Bekijk hier de foto´s.


Vrijgezellenfeest
Je verwacht niet direct een viking in je studio te ontvangen, in feite verwacht je dat ook niet ergens anders. Toch kwam er op een middag in september een troep jongens met inderdaad zo’n viking aanzetten. Hij was te herkennen aan z’n vreemde helm en het scheen dat hij ondanks zijn uiterlijk iemand had gevonden die met hem wilde trouwen. Dit feit moest gevierd worden. Daarom hadden ze een middagje gepland in deze studio waar, om het netjes te zeggen, de gezelligheid dit keer belangrijker was dan de kwaliteit. Dat laatste is prima gelukt en zo was ook deze middag meer dan geslaagd!


PLATTELANDSOPNAMES VAN COUNTRY-BAND                             Countryband Sidewinder

Sidewinder is een rasechte countryband uit de buurt van Hoogezand-Sappemeer. De leden van de band behoren tot de jeugd van vroeger. Ze spelen dan ook al bijna 20 jaar samen en dat is aan de opnames goed af te horen. Een belangrijk instrument in de country is een steel guitar (beter bekend als een Hawaï gitaar) en ook Sidewinder had een authentiek exemplaar mee. Als kadootje maakte gitarist/zanger Eddy Lonergan nog een Abbey Roden bord à la de grote broerestudio in London, altijd leuk om zoiets te krijgen natuurlijk.

Klik hier om de opnames te beluisteren
Bekijk hier de foto's van de opnamesessie
Klik hier voor een Youtube filmpje 

*
Wilma Lonergan (zang)
Eddy Lonergan (solo-gitaar, zang)
Bé Weersing (gitaar, achtergrondzang)
Mark Hoen (basgitaar, achtergrondzang)
Bert Witkop (steelgitaar)
Henk Lonergan (drums)

*


                                          GOSPELROCKBAND FAITH FIRST

Faith First

Een gospelrockband is een combinatie die je niet dagelijks tegenkomt. Deze band uit het Friese Ferwert is hier echter in gespecialiseerd. Ze spelen voornamelijk in kerkdiensten en op religieuze festivals. Het zal geen geheim zijn dat gospelbands in Abbey Roden zeer welkom zijn. Op de site van Faith First zijn binnenkort de opnames te horen die ze in hier maakten.

Bekijk hier de foto's van de opnamesessie
Klik hier voor de website van Faith First 

*
Sake Anne Timmermans (drums)
Hendrik Venema (gitaar)
Cor Dijkstra (gitaar)
Arwen Levering (zang)
Dina Venema (toetsen / zang)
Jan Posthumus (basgitaar) 

*