Overzicht opnames oktober - december 2010

17 maart 2011


Revox B77Na twee drukke zomermaanden werd het gelukkig weer wat rustiger in de studio. Hieronder het lijstje met boekingen van de laatste drie maanden van 2010.

De producer wist in deze maanden trouwens nog twee stoere apparaten op de kop te tikken. De eerste is een Revox B77. Dit is een zogenaamde highspeed dubbelspoors mastering recorder met van die grote tapes erop. Het apparaat komt uit het begin van de jaren tachtig en is volledig gereviseerd zodat hij opereert als was ie nieuw. Je zou het niet verwachten, maar als je iets met deze recorder opneemt, en weer afspeelt klinkt het meestal een stuk stoerder. Zeker als je het daarna nog door de Avalon VT747 buizencompressor haalt, het tweede nieuwe speeltje…

Producer koopt Revox B77
"Doe hier maar 3 van!"                         

ZonnetjeEn nu over naar het beloofde overzicht:

 Mr. Richard 1


Wanneer je een boeking krijgen van ene Mr. Richard kreeg verwacht je een manspersoon met een soortgelijke naam. In dit geval bleek het te gaan om een viermans-formatie waarvan één lid van het vrouwelijke geslacht is. Bij navraag bleek niemand van de band Richard te heten. Verwarrend dus allemaal. Maar tijdens het opnemen van de 3 eigen nummers maakte deze verwarring plaats voor bewondering. Mooie akoestische nummers, gespeeld met 2 gitaren, een bas en meerstemmige zang. Leuk om te noemen is één van de spaarzame overdubs die werd gedaan met een hele ouwe Casio SK-1.

Casio SK-1 Casio SK-1

De SK-1 is een speelgoedkeyboard uit de jaren 80 welke tegenwoordig cultstatus geniet omdat je er echt heel low-fi (vies) klinkend op kunt sampelen. De producer gaat zelf dan ook op zoek naar zo'n vies exemplaartje.

Mr. Richard 2


Luister hieronder naar één van de opgenomen nummers:
Mr. Richard: Greatest Man

*
Geertje Damstra (zang)
Teake Damstra (gitaar, zang)
Peter Kuipers (gitaar)
Anne de Vries (basgitaar)Electric Teazz logo


Zoek je een psychedelische band die originele nummers vertolkt met een geluid  dat niet zou misstaan aan het begin van de jaren 70? Dan is Electric Teazz uit Assen geen verkeerde keus. De nummers zitten vol van gekkigheden die kenmerkend zijn voor deze tijd. De band heeft een normale basis van drum, gitaar en bas. Achter een muur van toetsenborden blijkt tijdens de opnamesessie ook nog een toetsenist te zitten. Wel stoere instrumenten trouwens, zo’n authentieke Fender Rhodes en een Hammond. Na een dagje zwoegen waren 4 nummers vastgelegd en het resultaat mag er wezen.Hieronder twee MP3's van de opnamesessie:
Area 52

Mr. President

Klik hier om naar de website van Electric Teazz te gaan
Klik hier voor de gemaakte foto's

*
Jaap Eisses (zang / bas)
Johan Bouma (gitaar)
Stevie ?? (drums)
???? (toetsen)
 Nimbin Logo


Scholieren zijn doorgaans erg enthousiast en gedreven als het om muziek gaat. Zo ook de leden van Nimbin die een aantal eigen nummers kwam opnemen. De band is geïnspireerd door muzikanten als The Kooks, K’s Choice en Black Crows; een beetje indy, pop en rock tegelijk. Op onderstaande foto is te zien hoe ze lichtelijk boven zichzelf uitstijgen tijdens de opnames.


Nimbin


Klik hier voor de website van Nimbin.

*
Tim Lechner (drums)
Daan Noorduin (gitaar)
Katinka (zang)
Jasper (basgitaar)

 


Greencheese logo


Over deze band is al te vaak geschreven op deze site. In principe was het eerste schrijven al teveel eer voor deze naïeve beginnelingen, laat staan deze derde poging. ‘Gepruts in de marge’ is een treffende beschrijving voor dit goedbedoelde amateurisme, waarvan de producer overigens een bandlid is. Dit keer werd het nummer, 'All day and the night' van the Kinks vernacheld. Jammer maar helaas. Voor deze keer laten we het hier bij en leggen we ons neer bij de situatie.

Greencheese

Klik hier voor Green Cheese demo's op Myspace
Klik hier en hier voor wat ouwere foto's
Klik hier en hier voor ouder nieuws

*
Niels van der Meulen (zang / demotivator)
Theo Bax (basgitaar / leadgitaar)
Herman de Jong (ritmegitaar / achtergrondzang)
André van der Weide - (producer / keyboards / achtergrondzang)


VOORBEREIDINGEN NEDERLANDSTALIGE CD..


Fink 2

Voor 2011 staat een complete cd van Fink op het programma. Fink is een band uit Groningen, die ontstaan is uit het voormalige 'Zonder Henk'. Niet bij iedereen bekend misschien, maar deze band heeft al een aantal cd's opgenomen. Nu in een iets gewijzigde samenstelling dus omgedoopt tot Fink zoeken ze alweer naar een nieuwe naam, dit om zoveel mogelijk verwarring te zaaien.

Fink 1


Het vijftal pakt het goed aan en wil eerst een complete proefcd opnemen om daarna nog wat aan de nummers te schaven. Ze gaan er dus serieus werk van maken, al kun je je afvragen of ze hier dan aan het goede adres zijn. Hoe dit gaat aflopen zullen we weten in 2011.
Op onderstaande foto ziet u overigens het zesde bandlid:


Fink 3

*
Jelle de Valk (gitaar)
Sjuul Goarts (zang)
Jan Jaap Breukelmans (drums)
Erik Smidt (Bas)
Thomas Bugel (keyboards)
 Sunday in June


Op een woensdag in december komt een formatie genaamd ‘Sunday in June’ naar de studio. Als je als band zo’n naam kiest, dan heb je maar 4 mogelijkheden per jaar om op te treden. Dat daar gelaten is de producer blij met deze twee dames. Ze vertolken namelijk eigen nummers waarbij de melodieën en harmonieen stiekem doen denken richting een vierkoppige band uit Liverpooll. Meer dan twee gitaren en hun stemmen hebben ze niet nodig om mooi te klinken, al speelt de producer nadien een extra bas in en wordt nog wat percussie van de muur geplukt.
Luister eens naar een voorbeeldje en kijk hoe leuk deze 2 moeders bezig zijn:


Hieronder zijn 2 opnames te beluisteren van de dames:
Sunday in June: Beatiful day
Sunday in June: Flirt

Zonnetje

Klik hier voor de website van Sunday in June

*
Janet Wiekel (gitaar en zang)
Anke de Boer (gitaar en zang)
 No Sisters logo


Alweer twee dames die naar Abbey Roden komen om daar wat op te nemen. Je zou bijna gaan denken dat onze producer een bepaalde aantrekkingskracht heeft op het andere geslacht. Laten we het erbij houden dat men voornamelijk voor de opname-kwaliteiten van onze breedgeschouwderde producer.
De naam van de band laat ons weten dat de twee bandleden in dit geval geen zussen zijn, maar wel vrouwen. Ze noemen zich 'No Sisters'. Ze treden samen regelmatig op en vertolken dan eigen versies van bekende nummers op gitaar/electrische piano, aangevuld door mooie tweestemmige zang.

 

De dames plaatsten bovenstaand filmpje op Youtube:


*
Irma Rozeboom (gitaar en zang)
Jannie Boomsma (piano en zang)


Sinterklaas spandoek

EEN BEROEMDHEID IN DE STUDIO


Tot nu toe zijn er nog niet heel veel echte beroemdheden in de studio geweest al is dat natuurlijk slechts een kwestie van tijd. Toch steeg er recentelijk, op een dag vroeg in december, een lange man met een rode jas en donzen baard van z’n paard. Hij had 2 zwarte helpers meegenomen en een zak met een onbekende inhoud. Het woord kinderlokker is hier wellicht op z'n plaats, want de kinderen smachten vol verlangen naar de inhoud van deze zak. Maar deze Sint kwam voor iets anders, namelijk het opnemen van een cd met liedjes over z'n eigen persoon. Nu zijn er natuurlijk al heel wat cd's gemaakt over deze goedgeefse man, maar deze keer met een originele twist. Sinterklaas wed namelijk niet toegezongen maar vertolkte z'n eigen liedjes. Zeer ongebruikelijk dus. Maar ja, spreek zo'n beroemde persoonlijkheid maar eens tegen..


Sinterklaas studio


Klik hier voor de website van deze beroemdheid

 


 

En toen was er


Toen men onze producer op de kleuterschool vroeg wat hij wilde worden, gaf hij aan dat hij later het liefst liedjes zou gaan opnemen met titels als ‘Fuck forever!’ en ‘Can’t get stoned!’. Na jaren van zwoegen komt deze droom eindelijk uit. De band die hiervoor verantwoordelijk is draagt de naam ‘And the Gods made Coffee’. Oplettende lezers herkennen hierin een verwijzing naar een nummer van Jimi Hendrix. De jonge studenten nemen vijf stevige nummers op waarvan twee van eigen hand. En daarmee is de langgekoesterde wens van de producer uitgekomen.. Tot ziens in het nieuwe jaar!


And the Gods made Coffee


Klik hier voor de website van deze band

*
Tim Lechner (drums)
Steven Prins (basgitaar)
Gerald Timmermans (zang)
Mathé Többen (gitaar)

 

*