Dox en Dadicate maken gospel cd

2 december 2011


Zoals gewoonlijk ligt schrijverdeze site wat achter. Het enige wat meestal up to date is zijn de recentste foto's die je hier kunt bekijken.

Binnenkort volgen weer de samenvattingen van de opnames van afgelopen tijd. Wel leuk om alvast te vermelden zijn de cd opnames van twee gospelcd's. Onlangs werden van beide cd's gepresenteerd aan het publiek.

De eerste cd is van gospelkoor Dox uit bedum. Dit was voor Abbey Rodense begrippen een groot project, waarbij de band en solozang in de studio werd opgenomen en daarna het koor in een kerk. De cd is muzikaal, leuk en afwisselend geworden. Klik hier voor alle foto's. En mocht je toevallig een cd willen bestellen, klik dan hier.

Dox cds Never Alone

De tweede cd is er eentje vol met eigentijds rockversies van psalmen, opgenomen door praiseband Dadicate uit Assen. Mocht je meer over de cd willen weten of zelfs willen bestellen, klik dan hier. En bekijk hier de foto's..
Dadicate schreef op hun site een verhaal over de opnames. Omdat de studio er niet verkeerd afkomt, hieronder een kopietje van dit verhaal:


HET VERHAAL VAN DE SITE VAN

Dadicate logo


Het was een ambitieus project: van 11 psalmen de basis opnemen in een dag. En met basis bedoelen we drums-, bass-, gitaar- en toetsenpartijen. Vrijdagavond tijdens en na de soundcheck werd door producer en opnamecoördinator Andre (van Abbey Roden) al gemeld dat de meeste bands 3 a 4 nummers erop krijgen op een zaterdag. Het zou dus een Abbey Roden-record zijn mochten we de 11 halen. And we did :-)

Abbey Roden is een gezellig kleine studio net buiten Roden. Van buiten zie en hoor je er niets aan; binnen waan je je in een walhalla van interessante maar vooral steengoede apparatuur. Ok, het is een omgebouwde garage en het is aan de krappe kant met 5 man in een garage inclusief (groot!) drumstel, gitaren en keyboards. Betekent niet dat je er in niet goede handen bent. Andre is een vakman en weet ontzettend veel van de apparatuur en hoe dit het beste kan worden ingezet om het best mogelijke geluid te creëren.

Dadicate Zucht naar Verlossing voorkant


Matthijs bouwde donderdagavond de drumkit op. Daarna was het afstellen, miken en samen met producer Andre zorgde hij ervoor dat alles in de startblokken stond voor de rest van de band die de avond erna zou komen. Donderdag- en vrijdagavond werd alles opgebouwd, aangesloten, gesoundcheckt en konden we inspelen zodat we zaterdag meteen van start konden.

De dag daarop begonnen de opnames. De stemming tijdens het opnemen was opperbest. Toen we eenmaal een goed geluid over de oortjes hadden tenminste... Zaterdagochtend 9:00 uur act de presence en omdat de zangpartijen een week later zouden plaatsvinden, was alleen Peter aanwezig om de rest van de band door de psalmen te loodsen.

Om 11:30 hadden we van 4 psalmen de basis behoorlijk goed staan en veranderde de mening van Andre naar "als je zo doorgaat dan lukt het zeker". Maar dat waren de 4 gemakkelijke psalmen, daarna werden ze wat complexer...

Uiteindelijk om een uur of 5 stond het er gewoon op. Niet zonder slag of stoot, want elke psalm heeft minstens 3 takes gekost. En zelfs dan zal er door Andre nog wat gerepareerd moeten worden links en rechts. Na de basistracks heeft Christiaan in alle rust nog een aantal keyboardpartijen extra kunnen inspelen terwijl de rest van de band aan de patat zat ergens in Roden. Later op de avond hebben Henk en Peter nog akoestische gitaarpartijen ingespeeld en kunnen we terugkijken op een geslaagde zaterdag. Tenminste - dat hopen we, want we hebben er nog niet echt goed naar kunnen luisteren. Maar wat we gehoord hebben, klinkt zelfs ongemixt al erg goed.

Dinsdagavond hebben Henk, Jurgen en Eddy extra gitaarpartijen ingespeeld en afgelopen zaterdag hebben Henk, Peter en Eritia alle zangpartijen opgenomen en heeft Henk nog meer akoestische gitaarpartijen opgenomen. Binnenkort zal er nog een avond worden gewerkt aan extra dingen (eitje, tamboerijntje :)) en het repareren van eventuele fouten.

Daarna ligt het proces in handen van Andre die de eindmix voor zijn rekening zal nemen. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!

*