Overzicht opnames juli - december 2011

6 maart 2012


Schrijver Abbey Roden

In de laatste helft van 2011 was het weer druk. Verschillende bands kwamen hun nummers opnemen, waaronder vier gospelbands. Ook werd een start gemaakt met opnames die over meerdere maanden verspreid een cd moeten opleveren. Daar kun je heel druk mee zijn, vandaar ook de wat beperktere verhaaltjes hieronder.

Zoals gewoonlijk worden van alle opnames foto's gemaakt. Klik hier voor een compilatie van juli tot december 2011.


 • Het eerste project is direct een mega-project. Gospelkoor Dox uit Bedum maakt de CD genaamd 'Never Alone' ter ere van hun 25 jarig bestaan. De band- en solozangopnames vinden plaats in de studio en het koor wordt opgenomen in de Martyriakerk te Bedum. De opnames beginnen in juli en op 12 november vindt de cd presentatie plaats.
  Klik hier voor alle foto's van de opnames.

Dox Never Alone

 • De formatie Mr. Richard neemt een EP op met eigen werk. Deze band heeft in 2010 ook al eens in Abbey Roden opgenomen. Het gaat om mooie meerstemmige nummers begeleid door akoustische gitaren en contrabas. Om het zo live en direct mogelijk te laten klinken wordt alles zonder overdubs in één keer opgenomen.
  Klik hier voor de foto's van beide opnamesessies.
 • Jolien Dijkstra zingt op een avond samen met haar familieleden het nummer Martha van Tom Waits. Jolien was al eerder in de studio voor opnames met een band.
 • Praiseband Dadicate neemt in een aantal weken een complete cd op met eigentijdse versies van psalmen. Ze spelen deze al geruime tijd met succes in hun kerk in Assen/Kloosterveen en om aan de vraag naar een cd te voldoen wordt een CD opgenomen.
  Klik hier voor alle foto's van de opnames.

Dadicate CD

 • Zangeres Kirsten Alting zoekt een goeie gelegenheidsband bij elkaar om een aantal gospelnummers op te nemen. Het is de bedoeling dat deze demo's in een programma van de EO wordt gedraaid ter promotie. De opnames zijn goed gelukt, mede door de hulp van professionele muzikanten. Als het goed is zijn ze binnenkort op de radio te horen inclusief een telefonisch interview met Kirsten.
  Klik hier voor alle foto's van de opnames.
 • Uncommon Connection is gestart met de opnames van een complete CD. Ook deze band was al eerder in de studio voor een proefopname. Akoustische gitaar, bas, percussie en accordeon begeleiden de loepzuivere meerstemmige zang van de bandleden. Ergens in april 2012 moet de CD klaar zijn.
 • Het Rodens Mannenkoor neemt in de Open Hof kerk te Roden een complete CD op ter ere van hun jubileum. De eerste sessie vindt plaats in de lente van 2011 en de laatste in de herfst. De uiteindelijke cd wordt rond de jaarwisseling uitgedeeld aan de leden en andere gegadigden.
  Klik hier voor de foto's van de opnamesessies in de Open Hof.

Rodens Mannenkoor CD

 • De Tumblin Gogo's nemen het eerste deel op van een nieuwe CD die ook op LP geperst gaat worden. Deze formatie maakt eigentijdse Rock-a-Billy, geïnspireerd op de ouwe rockers uit de jaren 50. Denk hierbij aan muziek van bijvoorbeeld Elvis Presley.
  De manager van de band woont overigens slechts 1 straat van de studio, maar komt toch in de auto. In het begin van 2012 zal nog een tweede sessie plaatsvinden waarna de opnames voor de cd compleet zijn.
 • De familie Brinkhorst uit Leek komt een avondje om wat eigen akoustisch materiaal op te nemen. Dit soort opnames zijn vaak niet erg ingewikkeld maar vooral gezellig en leerzaam voor de muzikanten.
 • Gelegenheidsband Greencheese probeert een stoere versie op te nemen van Thin Lizzy's Jailbreak. Alhoewel het nog altijd niet om aan te horen is, leren de jongens toch iets beter samen te spelen. Nu nog wat plastische chirurgie en er zou een basis kunnen ontstaan die eventueel op langere termijn enige potentie kan hebben.

Greencheese IV

 • Fink gaat weer verder met het opnemen van hun CD vol met eigen Nederlandstalige nummers. Denk hierbij aan Blöf of soortgelijke bands. Het gaat hierbij werkelijk om goeie nummers en alles wordt uit de kast getrokken om de opnames zo goed mogelijk te krijgen. Zo wordt bijvoorbeeld een echte vleugel en hammondorgel gebruikt in plaats van synthesizers. De band heeft z'n naam inmiddels gewijzigd in 'De Nieuwe Lichting' en hoopt ergens in het voorjaar van 2012 de cd te kunnen presenteren. In 2013 hier meer over.
 • Praiseband iSeek neemt een EP op met 6 gospelnummers waaronder 3 van eigen hand. Deze jonge, enthousiaste band wil zo nog meer aan de weg gaan timmeren in de gospelwereld.
  Zoals misschien opvalt, komen steeds meer gospelformaties op Abbey Roden af en dat juicht de producer vanwege zijn achtergrond zeer toe.
  Klik hier overigens voor alle foto's van de opnames.

iSeek

 • Jannet Bodewes zingt een aantal country nummers in voor haar cd die ergens in 2012 wordt gefabriceerd.

 

 

Abbey Roden Records