Overzicht opnames januari - maart 2012

SchrijverOok in 2012 durven zich weer mensen aan te melden voor een opnamesessie. Het valt op dat er dit jaar zoveel bands een complete cd opnemen in plaats van alleen een paar demo-nummers. Eén band liet zelfs een LP's drukken. Hieronder een overzichtje van de eerste drie maanden van het jaar. Binnenkort volgt het overzichtje van april tot juni.


  Herbie and the Guitarguy

De gezamenlijke liefde voor The Blues, Ragtime en Swing bracht Harbert Grezel en Henk de Ruiter bij elkaar. Al een aantal jaren treedt dit duo met succes op onder de naam Herbie and the Guitarguy. De bescheiden prijs en natuurlijk de uitmuntende kwaliteit bracht deze heren naar Abbey Roden.
Gewapend met een gitaar, mondharmonica, zeepkist en natuurlijk de stem van Herbie, brachten ze een rits authentieke bluesjuwelen ten gehore. Alles werd tegelijkertijd live ingespeeld. En zo kreeg de producer een privé-concert te horen van deze lokale helden, want in feite kwam het daar op neer nadat de microfoons in stelling waren gebracht.

Klik hier voor een link naar de website
Bekijk hier een videoclip van één van de opnames


  Herbie and the Guitarguy live

  Harbert Grezel - zang en mondharp
  Henk de Ruiter - gitaar en stompbox


Plan B


"Is er iemand jarig, gaat u trouwen of organiseert u een personeelsfeest? Plan B is de eerste keus voor een geslaagd feest!", aldus de website van deze coverband uit Groningen. Wellicht dat ze op de bruiloft kunnen spelen van Rangco en Renske waarover hier onder meer te lezen valt. Eigenlijk gaat het hier om niets anders dan 'de Nieuwe Lichting', de band die al jaren de producer en deze studio lastig valt. Wanneer men geen eigen werk maar covers speelt wordt de naam 'Plan B' gehanteerd. De band wordt dan overigens wel aangevuld door zangeres Marike Schepers. En vooral dat laatste is een welkome toevoeging op de bekende aanblik van die zwetende mannen die doorgaans geen last hebben van groupies.

Klik hier voor een link naar de website
Luister hier naar een compilatie van de opname


Plan B in Abbey Roden

Jelle de Valk - Gitaar
Eric Schipper - Basgitaar
Thomas Bugel - Keyboards
Jan Jaap Breukelman - Drums
Marike Schepers: Zang


HET DUO RANGCO EN RENSKE

Tortelduifjes Rangco en Renske zijn oude bekende van Abbey Roden. Rangco was zelfs betrokken bij de eerste opname die hier ooit werd gemaakt. Toen was hij nog jong, onbevangen en moest hij van de straat worden geweerd. Dat leek beter voor z'n eigen veiligheid en voor de rest van Nederland. Hoe dan ook, kleine knapen worden groot en tegenwoordig is hij bedachtzaam, brildragend en onder de plak bij Renske. Alleen tijdens het muziekmaken durft hij zich nog uit te leven. Samen zetten deze verse geliefden een mooie vertolking neer van '3x5' van John Mayer. En binnenkort zal er wel een trouwkaartje over de deurmat glijden.

  Rangco en Renske maken plezier
  Bijna de dierenpolitie ingeschakeld..


Tumblin' GoGo's logo

Ze noemen zich the Tumblin' Gogo's en spelen energieke, gemene, naar psychobilly lokkende rockabilly. Zelf geven ze de voorkeur aan de term powerbilly of 1950s punk met surf, blues, en zelfs country invloeden waarbij de basis elementen volledig in takt worden gelaten. De band bestaat uit drums, contrabas en gitaar en de drummer is tevens de zanger. Drie bandleden dus en dan nog een organisator die slechts 2 straten van Abbey Roden af woont. Over een periode van vier maanden namen ze hun zesde cd op in de studio. Naast 500 geperste cd's liet de band 200 LP's drukken en daar hangt tegenwoordig een exemplaartje van aan de muur.

Tumblin' Gogo's in Abbey Roden


Luister hier naar het openingsnummer
Klik hier om een recentie te lezen van de CD.
Klik hier voor de gebruikelijke foto's
Klik hier om naar de Tumblin' Gogo's website te gaan


The Tumblin Gogo's LP
De Tumblin' Gogo's LP, een collector's item.


René Hummel (Pale Colton) - Drums en zang
Arjan Grooten (Johnny G-Strings) - Gitaar
?? naam ?? (Woody) - Contraba


  DOCK AND ROLL

Panacea

 

In maart 2012 vierde de medische faculteitsvereniging Panacea in Groningen z'n 25 jarig lustrum.
Get shocked and drop the beatSpeciaal hiervoor nam een groep musicale artsen in spé een lustrumlied op. Speciaal voor de gelegenheid werd een lekker in het gehoor liggende popsong gecomponeerd door student Mitchel Windsma. Het lied kreeg de naam 'Shut down and drop the beat', gelijk aan het lustrum-thema.

Klik hier om het lustrumliedj beluisteren
Klik hier voor de gebruikelijke foto's
 

Dock and Roll in Abbey Roden


ONLY FOOLS

Only Fools logo

Only Fools is een viermansband in klassieke opstelling: twee gitaren, bas, drums en zang, soms meerstemmig. Voor Abbey Roden is zo'n bezetting inmiddels gesneden koek, alhoewel elke band weer z'n uitdagingen heeft. Bij Only Fools was dit misschien wel de hoeveelheid nummers waarvan in 1 dag de complete basis werd opgenomen: 12 nummers voor een demo cd waaronder 2 Beatles nummers, altijd welkom. Maar wel hard aanpoten dus voor de band. Het resultaat is gelukkig wel mooi geworden en de band liet er 500 cd's van drukken. Klik hier om een verhaal over de opnames te lezen geschreven door een bandlid zelf.

Klik hier voor de gebruikelijke foto's
Klik hier voor een link naar de website van Only Fools
Klik hier om fragmenten van de opnames te beluisteren
Lees hier een uitgebreid verhaal over de opnames 


  Only Fools in Abbey Roden

Paul van Urk Dam - Bas en zang
Chiel Kemp - Gitaar en zang
Gert van Schendel - Drums
Jan Roelof van der Spoel - Gitaar en zang


MUZIKALE ZUSSEN LATEN VAN ZICH HOREN

Niet elke opname hoeft direct een cd persing op te leveren. Muziek moet ook vooral een hobby zijn en Abbey Roden is bovenal een studio voor de gewone mens. De zusjes Barels zijn hier een leuk voorbeeld van. Dorien en Hieke maken al jaren samen muziek en wilden dit gewoon voor de lol een keer opnemen. Dorien speelde gitaar en samen zongen ze erbij. En het klonk erg leuk. Dat belooft wat voor de toekomst.

Dorien en Hieke Barels

 

*