Producer bekent na 22 jaar fraude op de radio

6 april 2013


RadioLuister in het onderstaande Youtube filmpje naar een radio uitzending tijdens de reunie van Energy FM. Hierin bekende de producer na 22 jaar fraude te hebben gepleegd tijdens een radiospel waarmee hij het felbegeerde Energy FM t-shirt won. Het bewijs had hij als MP3 meegestuurd...
Klik hierboven op play om het hele item te beluisterenHET VERHAAL...

Ook producers zijn normale mensen die naar het toilet gaan en andere aardse bezigheden hebben. Ook hebben ze net als gewone mensen vroeger een jeugd gehad. Zo groeide producer André van der Weide op in het Friese dorpje Damwoude, vlakbij Dokkum.

Vanuit dit dorpje opereerde begin jaren negentig het niet geheel legale radiostation genaamd Energy FM. Dat was niet zomaar een lokaal zendertje, maar eentje die heel populair werd. Het klonk een beetje als een kopie van radio Veronica en de DJ's waren plaatselijke beroemdheden. Dit mede dankzij de Energy FM Disco Show die graag geboekt werd door de lokale discotheken. Nog steeds is de antenne te zien op de schoorsteen van de melkfabriek waardoor de zender een groot bereik had over geheel Noord-Oost Friesland. Er luisterden veel mensen naar dit station omdat er in het weekend verder niet veel soeps op de radio te horen was.

Energy FM banner


En het zat vlakbij. Drie straten achter het huis van de producer stond de oude melkfabriek van waaruit het Energy team opereerde. Je kon er gewoon heen fietsen en een kijkje nemen. De producer kwam op die manier ook in contact met de DJ's en maakte zelfs in 1992 een jaarmix voor Energy FM.
Maar helaas! In 1993 werd meermaals een inval gedaan door de RCD. Het station stierf een stille dood. Een echt afscheid is er nooit geweest en daarom besloten de DJ's om 20 jaar na de plotselinge beëindiging een reunie te organiseren. Deze werd in Friesland breed uitgemeten op radio en tv. Zelfs Piet Paulusma kwam langs voor z'n weerbericht bij SBS6.
Toen de producer hoorde van de reunie, ging hij op zoek in z'n archief en vond hij de opname van een spel op de radio waarbij hij vals had gespeeld. Hij won zelfs de eerste prijs. Deze reunie was een mooie gelegenheid om na al die jaren van z'n schuldgevoel af te komen. Dit werd tot verrassing van de producer breed uitgemeten op de radio. Het hele verhaal kun je beluisteren in het fragment hierboven.

Klik hier om meer te lezen over radio Energy FM.Andre van der Weide met Karel Oosterhuis en Danny de Wit
De producer op de foto met de beetgenomen DJ's.

 

*